Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Paștele poate fi distractiv pentru cei mici. La Basilica Papală din Radna a fost organizată o "vânătoare de ouă"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prilej de bucurie sufletească pentru adulți, Paștele poate fi distractiv pentru cei mici. La Basilica Papală din localitatea Radna, județul Arad a fost organizată o "vânătoare de ouă" pentru cei mici, imediat după slujbă.

Iepurașul a ascuns ouă roșii pe dealul din spatele lăcașului de cult, iar cei mici au pornit entuziasmați în căutarea lor.

Copiii au urcat în fugă dealul din spatele Basilicii Maria Radna. Iepuraşul le-a lăsat 100 de ouă roşii, ascunse printre frunze.

Reporter: Câte ouă ai găsit?

Băiat: Nu știu dar multe.

Fetiță: „Este prima oară când vin la vânătoare după ouă”.

Victoria le-a aparținut celor care au găsit cel mai mare număr de ouă.

Andreas Reinholz, preot paroh: „Este ceva frumos când copii vin și caută ouă ştim care este esența importantă este ca ei să aibă câteva momente frumoase să se simtă bine și atunci două trei zile au temă de discuție și se mândresc cu cea ce au reușit”.

La Basilica Papală Maria Radna - cea mai mare din vestul țării - slujba de Paşte s-a ţinut în cinci limbi.

Atestată docunentar în urmă cu mai bine de 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în 1992, de la Papa Ioan Paul al II-lea, titlul de Basilica Papală Minoră - acordată bisericilor catolice cu însemnătate istorică şi religioasă. Este cel mai îndrăgit loc de pelerinaj pentru credincioşii catolici din această parte a ţării.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult