Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Păsări flamingo la Constanța: ”Mi se par super fascinanți”. Cum au ajuns în România

Your browser doesn't support HTML5 video.

De la malul mării vin imagini în care au fost surprinși câțiva flamingo pe lacul Techirghiol. Cel puțin trei păsări au fost observate în popasul lor care durează de câteva zile pe lac.  

Ar fi fost atrase aici de vremea caldă, apele mici și hrană din plin.

Observator: ”Avem trei exemplare de flamingo, par păsări adulte toate trei. Aceste păsări au început să ajungă tot mai des în țara noastră”.

În toată splendoarea lor, păsările flamingo caută hrană pe fundul lacului Techirghiol de câteva zile. Ornitologii explică apariția păsărilor roz prin faptul că aici au găsit mediul perfect pentru un popas: apele nu sunt adânci și sunt pline de crustacee și alge.

Emanuel Ștefan Baltag, director Stațiunea Biologică Marină: ”Cu siguranță dacă ar fi fost rece, frig, înghețat, nu ar fi fost aici, dar vremea aceasta care e destul de blândă le permite să se hrănească, iar lacul Techirghiol are foarte multă hrană".

Citește și
flamingo budapesta
Colonie de păsări flamingo la Grădina Zoologică din Budapesta. 18 pui au ieșit din ouă în ultima săptămână

De regulă, păsările flamingo ajung la noi din Franța, Italia, Grecia sau Turcia. Mai nou însă au început să cuibărească în zonele lacustre din Ucraina.

”Este o experiență, pentru că nu am mai văzut în România”

Cele trei exemplare de flamingo sunt aici de câteva zile bune, cred specialiștii, și cel mai probabil au găsit o sursă consistentă de hrană. Observații pe lacul Techirghiol au mai fost făcute la finalul lunii ianuarie.

Tânăr: ”Nu credeam că o să văd chiar în această zi, pentru că este destul de frig. Este o experiență, pentru că nu am mai văzut în România".

Tânăr: ”Mi se par super fascinanți, mai ales că nu trăiesc la noi".

Și pe lacurile din Delta Dunării și lacul Nuntași au mai fost văzute păsări flamingo în trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult