Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de persoane la mitingul de susținere a Jandarmeriei. ”Am venit să mă distrez”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproximativ o sută de oameni au participat, sâmbăta, la un miting de susţinere a Jandarmeriei, în Bucureşti.

Protestatarii care s-au adunat în fața Parchetului General sunt de părere că acţiunile violente ale jandarmilor din Piaţa Victoriei, de pe 10 august, au fost justificate şi complet legale.

Legat de cei peste 450 de protestatari care au fost răniţi în intervenţiile în forţă, fie cu gaze lacrimonege, grenade sau jeturi de apă, unii protestatari au declarat că meritau mult mai multă violenţă din partea jandarmilor.

De la ora 14, în fața Parchetului General s-au strâns rând pe rând protestatari care au ţinut să îşi declare susţinerea pentru Jandarmeria Romană şi aprecierea pentru modul în care au acţionat la mitingul Diasporei, de pe 10 august.

Reporter: "A acţionat bine?" Protestatară: "Nu suficient, pentru că nu au avut gazele alea puternice ca la americani ca să-i dărâme. Au vrut să intre în Guvern să ia puterea." Reporter: "De unde ştiţi? Aţi fost acolo?" Protestatară: "Nu, s-a auzit la televizor." Reporter: "Cine a zis asta?" Protestatară: "Organizatorul lor." Reporter: "Cum arată?" Protestatară: "Nu ştiu..."

Citește și
Presedintele Klaus Iohannis
Iohannis, despre violenţele din 10 august: "Instituţiile au hiper-reacţionat"

Protestatară: "Am venit să susţinem jandarmeria că ne-a apărat ca să nu intre huliganii în simbolul ţării, în Parlament, aceşti oameni nevinovaţi şi-au făcut datoria." Reporter: "Era vorba de Guvern." Protestatară: "Da, simbolul nostru, nu se poate să arunce cu hârtie igienică în el."

Reporter: "Ce părere aveţi despre oamenii care au fost răniţi?" Protestatar: "S-au bătut între ei, unii erau mai în faţă, alţii erau bolnavi".

Mitingul fusese anunţat de peste o săptămână, iar miercuri a fost autorizat de Primăria Capitalei. Organizatorea este Mihaela Marinescu, care spune că nu a participat la evenimentele din 10 august.

Mihaela Marinescu, organizator: "Sintagma asta de oameni paşnici deja e obositoare. Jandarmii nu s-au băgat în oamenii pasniti, jandarmiii au răspuns la violenţă cu violenţa".

Protestatar: "Este un gest foarte frumos că a organizat." Reporter: :Unde aţi lucrat?" Protestatar: "În MAI".

Mitingul s-a desfăşurat într-un perimetru închis cu garduri şi supravegheat de jandarmi, care au primit flori de la oameni.

Femeie jandarm: "Am primit foarte multe flori şi mă simt apreciată." Reporter: "Ce v-au spus protestararii?" Femeie jandarm: "Că apreciază intervenţia noastră de pe 10 august." Reporter: "Tu ai apreciat-o?" Femeie jandarm: "Consider că totul a fost legal."

Pe parcurs, manifestaţia s-a tranformat într-un protest împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a procurorului general, Augustin Lazăr. Scandările au nemulţumit-o pe organizatoare care le-a atras atenţia oamenilor.

Mihaela Marinescu, organizator: "De ce nu mă lăsaţi să strig ce vreau eu?"

Protestatară: "Am venit să mă distrez. Mă simt bine şi să-l dau jos pe Lazăr." Reporter: "Pentru jandarmerie, nu?" Protestarară: "Nu. nu, pentru jandarmerie, nu."

Reporter: "De ce aţi venit azi aici?" Femeie: "Nu ştiu să vorbesc, nu mă întrebaţi." Reporter: "Am văzut că ştiţi." Femeie: "Eu ştiu doar: Jos Iohannis!" Reporter: "Şi altceva?" Femeie: "Nu".

În acelaşi timp, la Arcul de Triumf a avut loc o contramanifestaţie. Protestatarii Rezist au întins un banner cu mesajul "Pe aici nu se trece".

Au primit şi cinci amenzi de la jandarmi, în valoare de 9.000 de lei pe motiv că au participat la o manifestaţie neautorizată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult