Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașul din România care ar putea interzice mașinile euro 3 și non-euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Maşinile euro 3 şi non-euro ar putea fi interzise pe străzile din Iaşi. Asta pentru că Iaşiul, alături de Bucureşti şi Braşov, sunt cele mai poluate oraşe din ţară. Mai mult, dacă proiectul va fi aprobat, din 2021 ar putea fi interzise şi maşinile Euro 4.

În acest moment proiectul se află în dezbatere publică. După această etapă, va fi supus votului în Consiliul Local. Dacă va fi aprobat urmează mai multe schimbări, iar printre cele mai importante sunt: cei care au maşini sub euro 3 sau non euro, nu vor mai putea circula pe străzi între ore 6 şi 22. Cei care vor încălca legea, vor fi amendaţi.

Mai mult, de la 1 ianuarie 2021, vor fi interzise şi maşinile sub euro 4 inclusiv. Şi în acest caz se va aplica acelaşi interval orar. Excepţie de la regulă vor face doar ambulanţele, maşinile de poliţie sau cele de la salubritate.

Acest proiect a fost gândit pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Acum rămâne de văzut dacă va fi şi adoptat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și
programul rabla
RABLA 2019. Schimbare uriașă pentru cei care vor să obțină tichetul REMAT

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult