Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Opt persoane suspecte de turbare, la Suceava, după contactul cu doi câini infectați. Un animal a murit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Opt persoane sunt suspecte de turbare în Suceava, după ce au luat contact cu doi câini infectați cu rabie. Inițial, numărul acestora a fost mai mic, dar după mediatizarea cazului, oamenii au recunoscut animalul turbat.

Analizele unui ciobănesc german - care a murit între timp - au arătat că acesta era turbat. Au fost identificate în total 8 persoane care au intrat în contact cu el: 4 veterinari şi familia proprietarului - doi adulţi şi doi copii. Au fost vaccinaţi cu toții antirabic şi acum sunt monitorizaţi de specialiști.

Iar în urmă cu patru zile, doi medici veterinari și un asistent au aflat și ei diagnosticul de rabie, după ce au operat un alt patruped.

Din cauza suspiciunii înalte de contaminare, personalul veterinar și proprietara câinelului au avut nevoie de imuno-globulină antirabică umană, un produs greu de găsit în acest moment la noi în țară.

Infectarea cu rabie a fost confirmată vineri în cazul unui câine din orașul Siret, iar ancheta epidemiologică a arătat că animalul a intrat în contact cu opt oameni, arată publicația Monitorul de Suceava.

Citește și
ras
O bunică a strangulat cu mâinile goale un râs turbat. Cum s-a desfășurat “altercația”

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Daniela Odeh, a transmis că instituția a fost informată vineri, 18 noiembrie a.c., despre existența unei suspiciuni de rabie, la un câine mort în data de 10 noiembrie a.c., pe raza localității Siret.

„În urma sesizării, DSP Suceava a efectuat imediat ancheta epidemiologică, în urma căreia au fost identificate 8 persoane care au intrat în contact cu animalul: 4 membri ai familiei și 4 medici veterinari. Analiza de laborator a confirmat prezența rabiei la animalul decedat”, a arătat Daniela Odeh. DSPJ Suceava a informat unitățile sanitare despre cazul de rabie și a îndrumat contacții la spital, să se vaccineze antirabic

Șeful DSVSA, Mihai Voloșeniuc, atrage atenția populației și administrațiilor locale să alerteze imediat medicii veterinari dacă observă animale cu simptome nervoase, salivație în exces sau modificări de comportament. De asemenea, le solicită medicilor veterinari să solicite dovada vaccinării antirabice pentru câinii care le sunt aduși la consultații și tratament și să nu trateze animale nevaccinate. „Este suficientă o microleziune, pe pielea persoanei, care să fi venit în contact cu saliva cu virus a câinelui pentru ca boala să se transmită”, avertizează doctorul Voloșeniuc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult