Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-au reluat căutările pescarilor dispăruți pe mare. Ce s-ar fi întâmplat în larg

Your browser doesn't support HTML5 video.

Continuă căutările celor trei pescari dispăruţi acum două zile în dreptul plajei din 2 Mai. Autorităţile verifică intens zona de graniţa dintre România şi Bulgaria. Autorităţile nu s-au pronunţat cu privire la şansele de supravieţuire ale celor trei bărba

Potrivit autorităţilor, vineri, în operaţiunea de căutare sunt implicate mai multe nave de la agenţia de salvare pe mare din România, dar şi de la vecinii bulgari. Este verificată zona Durankulak, locul unde familia susţine că telefonul unuia dintre pescari a avut semnal şi a emis.

Autorităţile nu se pronunţă încă asupra şanselor de supravieţuire ale celor trei, deşi au fost prins într-o vijelie puternică, iar apa mării are doar câteva grade Celsius.

Pe de altă parte, pescarii sunt unii cu experienţă, prinşi de multe ori în mijlocul furtunilor din Marea Neagră şi aveau cunoştinţe despre cum se pot pune la adăpost.

Joi, zece nave și trei elicopetere din România și Bulgaria au periat marea pe sute de kilometri. Dar în zadar.

Citește și
pescari căutați
Pescarii dispăruți în M. Neagră, căutați cu elicopterele. Unde a fost localizat un telefon

Bărbații au fost prinși de vântul puternic în dreptul stațiunii 2 Mai și nu au mai reușit să se întoarcă pe uscat. Printre ei se află și proprietarul unei cunoscute cherhanale.

Oamenii au ieșit la pescuit fără să știe că meteorologii emiseseră un cod galben de vânt.

Doi dintre pescarii dispăruţi pe mare sunt fraţi. Unul dintre ei este proprietarul unei apreciate cherhanale din 2 Mai.

Bărbaţii au ieşit în larg miercuri după-amiaza, cu puţin înainte că meteorologii să emită un cod galben de vijelie. Când s-a pornit vântul, ar fi fost la distanţă considerabilă de mal.

Cei trei pescari au ieşit pe mare cu o barcă de mici dimensiuni. Au fost surprinli de furtună, undeva la 7 kilometri în larg. Cel mai probabil, spun autorităţile, valurile şi vântul puternic au răsturnat ambarcaţiunea. Încă de miercuri seara mai multe nave ale Gărzii de coastă, dar şi ambarcaţiuni de la agenţia de salvare pe mare au fost trimise în ajutorul lor.

Semnalele emise de telefonul unuia dintre dispăruţi au fost reperate joi dimineaţă - în zona localităţii Durankulak, din Bulgaria. Dar nici urmă de barca lor, deşi căutările s-au făcut şi din aer, cu trei elicoptere, iar la operaţiuni au participat inclusiv salvatori bulgari.

Vijelia, în care au fost prinşi pescarii, a fost violentă, au explicat meteorologii. Doi curenţi de aer, de intensităţi diferite, s-au îndreptat dinspre ţărm spre mare, din nordul spre sudul litoralului, iar la un moment dat, între ei s-a format un tub, aşa cum îl numesc specialiştii - în care a fost prinsă barca.

Mariana Frățilă, meteorolog: "Viteza vântului fiind foarte mare, iar pe nivele inferioare posibil mai mici, acestea pot determina tuburi de curent. Imaginaţi-vă viteze mari sus şi poate puţin mai mici joc."

Pe uscat, vântul puternic a răscolit nisipul şi a redus mult vizibilitatea.

Proprietarul cherhanelei din 2 Mai, dispărut în largul Mării Negre, este şi consilier local la primăria din comuna Limanu. Alături de fratele lui, în barca, se afla şi un angajat al celor doi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult