Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acțiune de salvare în zona Moroeni-Peștera. Turiști blocați în mașini, din cauza zăpezilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit de urgență joi seara în sprijinul unor turiști, care au rămas înzăpeziți cu autoturismele pe DJ 714 Moroeni Peștera.

Sursa VIDEO: Jandarmeria Dâmbovița

Potrivit Jandarmeriei Dâmbovița, a fost vorba despre două familii, una din Galați, formată din 2 adulți și un copil minor în vârstă de 5 ani, și cealaltă din București, formată din 2 adulți și un copil minor în vârstă de 13 ani.

Turiștii intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peștera.

La un moment dat, în punctul sanatoriului Moroeni, aceștia au rămas înzăpeziți, din cauza stratului consistent de zăpadă, de aproximativ 30-40 de cm.

Ajunși la fața locului, jandarmii montani au acționat pentru deblocarea celor două autoturisme, care erau echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Deplasarea spre zona Zănoaga a fost îngreunată de drumul impracticabil, fiind necesar sprijinul unui buldoexcavator al LDP Dâmbovița, pentru dezăpezire.

Citește și
politia
Accidente numeroase din cauza vremii severe. Autoturismele au derapat pe șosele

După circa 10 ore de mers prin munte turiștii au ajuns în condiții de siguranță la Postul Zănoaga, unde jandarmii le-au oferit un ceai cald și pături pentru a se încălzi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult