Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oamenii protestează de trei zile în stradă la Botoșani, după ce gravida de 26 de ani a murit cu zile în spital. ”Nu am aer”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru a treia seară la rând, oamenii au ieșit în stradă la Botoșani, revoltați de moartea tinerei de 26 de ani, la maternitatea din oraș.  

Între timp, conducerea spitalului a suspendat din funcţie toate cadrele medicale care au fost de gardă în acea noapte. Iar Colegiul Medicilor a început o anchetă.

Femeia - care a avut o sarcină oprită din evoluție, complicată infecțios, potrivit certificatului medical constatator, a murit sub ochii medicilor. În urma sa au rămas trei copii orfani.

”Vrem dreptate! Vrem dreptate!”.

Aproximativ 200 de persoane au ieşit și luni seară pe străzile din Botoșani, cu pancarte pe care au scris ultimele cuvinte ale Alexandrei, tânăra care a murit în spital, sub ochii medicilor.

”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”.

Citește și
inmormatare alexandra
Lacrimi la înmormântarea Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la Maternitatea din Botoşani. A fost stabilită cauza morții
Personalul medical de serviciu în ziua morții femeii a fost suspendat

Au mers pe jos până la maternitate, lângă altarul cu lumânări, flori şi scrisori depuse cu gândul la soarta cumplită a tinerei mame.

”Uniți, salvăm toată România!”.

Între timp, conducerea spitalului a anunțat primele măsuri în acest caz.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalul Judeţean Botoşani: "Suspendarea activităţii personalului medical pe o perioadă limitată din cadrul secţiei de obstetrică-ginecologie care a fost în tura de serviciu".

Şi Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a început o anchetă. Iar până luni noapte, peste 11.000 de persoane semnaseră deja petiţia online prin care se cere dreptate pentru Alexandra.

”Rușine, rușine să vă fie!”. Sursa video protest: Monitorul de Botoșani

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult