Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O treime din școli consideră că nu au obligația să comunice părinților problemele de identitate de gen ale copiilor | Sondaj

O treime din școli consideră că nu au obligația de a informa părinții în dacă copilul lor manifestă probleme asupra identitații de gen. Sondajul a fost realizat în Marea Britanie, unde identitatea de gen este un subiect amplu dezbătut.

Mai puțin de o treime (28%) dintre școlile incluse într-un sondaj i-ar informa pe părinți în cazul în care copilul lor își pune întrebări cu privire la sexul său iar, patru din zece aplică politici de autoidentificare de gen, arată publicația The Sun.

Mai mult, principiile de protecție a persoanelor transgender sunt "ignorate în mod obișnuit" în multe școli secundare, arată un raport.

Centrul de analiză Policy Exchange transmitecă școlile ar trebui să le spună părinților dacă un elev își pune întrebări legate de gen, cu excepția cazului în care există un motiv imperios necesar pentru a nu o face: „În timp ce multe școli cred că acționează în interesul superior al copilului, nu există nicio circumstanță în care protecția ar trebui să fie compromisă."

Sondajul a fost realizat după trimiterea unor solicitări bazate pe legea informațiilor publice către 304 școli gimnaziale din Anglia, dintre care 154 au răspuns. Doar 28% au precizat că le-ar spune părinților dacă un copil își pune întrebări cu privire la sexul lor.

Citește și
monalisa
Ultimele clipe din viața Lisei Zaira. Momentul în care pisica a răsturnat candela pe pat, în timpul unui live

Același procent nu au toalete pentru fiecare sex și 19% nu au vestiare separate.

„Cercetarea noastră relevă un unghi mort în ceea ce privește protecția copiilor, cu privire la problema sexului și a genului" este concluzia studiului.

„Protecția copiilor este fundamentală pentru o societate civilizată. Policy Exchange demonstrează că există un eșec sistemic în sistemul educațional, cauzat de adoptarea nechibzuită a ideologiei de gen" a declarat deputatul laburist Rosie Duffield.

La rândul său, conservatorul Robin Walker, președintele Comisiei pentru educație a Camerei Comunelor, a declarat: „Ocrotirea copiilor ar trebui să fie întotdeauna o preocupare primordială pentru școli."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult