Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O rachetă rusească a trecut prin spațiul aerian al Republicii Moldova. Ministerul Apărării de la Chișinău confirmă

O rachetă a trecut prin spațiul aerian al Republicii Moldova, a anunţat comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, informația fiind apoi confirmată și de autoritățile moldovene.

UPDATE 11:55: Ministerul Apărării din Moldova a confirmat informația, conform Deschid.md.

„Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm violarea spatiului aerian al Republicii Moldova”, a transmis instituția.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat, a declarat că Ucraina are capacitatea de a doborî rachetele de tipul Kalibr, dar nu a făcut-o pentru că nu a dorit să pună în pericol civilii din celelalte țări, notează Ukrainska Pravda.

Informația inițială a fost transmisă de a transmis guvernatorul regiunii Nikolaev, Nicolae Kim.

Știre inițială

Informația este verificată de autoritățile de la Chișinău, care până acum nu au făcut un anunț oficial, informează Pro TV Chișinău. 

Amintim că regiunea Zaporojie din Ucraina, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost vizată, vineri, de cel mai mare atac rusesc de la începutul războiului, scrie publicația The Kyiv Independent, citată de Agerpres.

În octombrie 2022, Ministerul Apărării din Republica Moldova a trasmis că au identificat trei rachete turcești care au survolat spațiul aerian al țării vecine. Rachetele fuseseră lansate către ținte din Ucraina.

Reacția lui Zelenski 

Vineri la amiază, președintele Ucrainei, Volodomir Zeleski, a reluat informația despre faptul că rachete rusești ar fi survolat spațiul aerian al Moldovei și României.

“Mai multe rachete rusești au zburat prin spațiul aerian al Moldovei și României. Rachetele de astăzi (vineri – n.red.) reprezintă o provocare pentru NATO și securitatea colectivă. Aceasta este teroarea care poate și trebuie oprită. Oprit de lume. Și le mulțumesc tuturor celor care înțeleg asta. Mulțumesc tuturor celor care mă ajută. Și, desigur, mulțumesc Forțelor noastre Aeriene, tuturor luptătorilor noștri antiaerieni, tuturor celor care protejează Ucraina și poporul nostru”, a transmis Zelenski.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult