Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O pădure de lângă Oituz arde de 48 de ore. În zonă există muniție de război neexplodată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incendiu de proporții, izbucnit de mai bine de 48 de ore, continuă să mistuie o pădure de lângă Oituz.

Intervenția pompierilor este una anevoioasă, dar și periculoasă, pentru că în zona acoperită de flăcări există muniție de război, neexplodată.

Incendiul a fost semnalat duminică după-amiaza. În pădurea de la Oituz au ajuns primii 50 de pompieri, doar că focul care a întâlnit în cale multe uscăciuni s-a extins cu repeziciune. Marți, afectase deja 12 hectare de lizieră.

Bărbat: ”Periculos că se extinde repede și e teren periculos, plin cu materiale explozibile. A fost afectată suprafață mare.”

Pădurea curprinsă de flăcări este administrată de Ocolul Silvic Oituz și se află pe linia frontului din Primul Război Mondial, așa că intervenția, oricum una greoaie din pricina terenului accidentat, este și riscantă. Pompierii spun că zona este înțesată de muniție.

Citește și
Incendiu spital Constanta
Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța, afectat în urma unui incendiu, ar putea fi redeschis parţial în decembrie

În sprijinul pompierilor din Bacău au sărit zeci de subofițeri de la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului.

Armata a trimis un avion militar, un C27J Spartan, care are capacitatea de a transporta în cele șase containere nu mai puțin de 6.000 de litri de apă. Aceeași aeronavă a fost folosită de curând la stingerea incendiilor din Grecia și Macedonia de Nord.

După două zile și două nopți, focul a fost totuși localizat. Pompierii anunță că zonele locuite sunt în afara pericolului. La fel și firmele care își au sediile în apropierea versantului. După intervenție, militarii vor cerceta pădurea, ca să afle unde și, mai ales, de ce a izbucnit incendiul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult