Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mina marină descoperită de poliţiştii de frontieră pe plajă, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, neutralizată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în timpul unei misiuni, pe plaja din zona localităţii Sfântu Gheorghe, o mină marină.  

Update: Mina marină a fost neutralizată în jurul orei 17:30.

Garda de Coastă a transmis că scafandri şi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice, au observat joi un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localităţii Sfântu Gheorghe. „Aceştia au procedat la monitorizarea cu atenţie a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă uşoară, la ţărm. Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au instituit o zonă de siguranţă, şi asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autorităţile naţionale cu atribuţii in domeniu. Activitatea este în desfăşurare”, a anunţat Garda de Coastă.

A fost alertă pe plaja din Sf. Gheorghe, unde scafandrii poliției de frontieră au depistat o mină marină aproape de țărm.

Zona a fost imediat restricționată. Au plecat imediat într-acolo două echipe ale Marinei Militare, specializate în dezamorsări și detonări. Specialiștii spun că bomba este de origine rusească.

Potrivit specialiștilor, mina va fi cel mai probabil detonată la fața locului.

Rămâne de văzut ce vor stabili speciațiștii de la Ministerul Apărării. Zona oricum este restricționată, iar transportul bombei este destul de riscant.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, de când a început războiul din Ucraina, în zona românească a Mării Negre au fost depistate și distruse cinci mine marine.

De asemenea, autoritățile din Bulgaria și Turcia au detonat câte patru mine, toate de producție rusească.

Alte 40 de mine similare au fost descoperite în apele ucrainene ale Mării Negre.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult