Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O masă de aer rece traversează România și provoacă fenomene extreme

Your browser doesn't support HTML5 video.

Meterologii au emis în ultimele ore mai multe avertizări imediate de tip cod roşu şi deja în unele locuri din ţară au apărut probleme.

Dacă în Tulcea s-au inundat străzile iar vijelia a rupt copacii, pe litoral nori negri şi fioroşi au alungat turiştii de pe plajă.

Timp de o oră şi 15 minute în mai multe localităţi din Tulcea a fost cod roşu de vreme severă. Aversele au cumulat şi 50 de litri de apă pe metru pătrat şi - în unele locuri - a căzut gheaţă. Mai multe străzi au fost inundate, iar vântul a rupt copacii. Unii au căzut peste maşini.

Aproape o oră a fost cod roşu şi pe litoral. Când norii negri - au acoperit cerut, turiştii care se aflau pe plajă au căutat să se adăpostească.

A fost grindina şi în Năvodari. În timpul vijeliei, cineva a sunat la 112 şi anunţat că o persoană se află în larg, în Marea Neagră, în zona Mamaia Nord. Un echipaj SMURD, câţiva scafandri şi o ambarcaţiune de salvare s-au mobilizat și au început căutările.

Potrivit meterologilor, până la noapte este în vigoare un cod portocaliu în 16 judeţe din Transilvania, Muntenia şi Dobrogea iar cantităţile de apă pot atinge 70 de l/mp. În restul ţării este cod galben. Sunt anunţate frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Specialiştii spun că aceste fenomene extreme au fost provocate de o masă de aer rece care traversează România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult