Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă în cazul fetiței nevăzătoare de 6 ani care a murit după ce a căzut pe scări la școală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la o școală specială din județul Iași, acolo unde o fetiță de 8 ani cu grave probleme de vedere a căzut pe scări, de la etajul al doilea și a murit.

În timp ce familia, care mai are doi copii înscriși la această școală, se pregătește de înmormântare, Poliția și Inspectoratul Școlar Județean încearcă să stabilească cum s-a petrecut tragicul eveniment.

Nenorocirea a avut loc duminică în jurul prânzului, la un liceu special din Târgu Frumos, acolo unde sunt școlarizați copii cu deficiențe de vedere din toată Moldova.

Fetița care și-a pierdut viața era din județul Suceava și era elevă în grupa pregătitoare. Duminică, copila care se afla cazată la etajul al doilea al internatului liceului a căzut pe scări și s-a lovit grav la cap.

Margareta Pristavu, directoare Liceul Special "Moldova": „Doamna pedagog coborâse 5 minute la cantină să le aducă suplimentul. Copiii se treziseră din somn de la amiază. Am fost anunțată de asistenta medicală a școlii că o fetiță a căzut pe scări."

Eleva a fost transportată de urgență la Spitalul de Copii din Iași. De aici a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie, unde medicii au operat-o. În cursul nopții, însă, copila s-a stins.

Florin Grămadă, purtător de cuvânt Spitalul de Neurochirurgie Iași: „Prezența leziunii toraco-abdominale, dar mai ales cranio-cerebrale foarte importante, a fost examinată pentru a stabili diagnosticul. S-a intervenit operator pentru ameliorarea leziunilor neurochirugicale."

Luni, Poliția și Inspectoratul Școlar Iași au început fiecare propria anchetă.

Bogdan Bârzoi, inspector școlar general adjunct Iași: „Un copil care din cercetările preliminare s-a dovedit că nu a fost supravegheat, a căzut pe casa scării, s-a accidentat la cap.”

Reporter: „Fetița încerca să coboare scările?”

Bogdan Bârzoi: „Nu știu asta. Știu că trebuia supravegheată de personalul auxiliar care s-a deplasat la cantină pentru suplimentul de masă. Copiii au rămas nesupravegheați."

Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IPJ Iași: „În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul infracțiunii ucidere din culpă și s-a dispus efecturarea necropsiei, iar cercetările continuă."

Fetița care a murit mai are doi frați înscriși la școală aici, ambii cu deficiențe de vedere. Potrivit conducerii școlii, tatăl a anunțat că nu-i retrage pe ceilalți doi copii din unitatea de învățământ.

Laura Corduneanu, asistent social al Primăriei Cornu Luncii: „Mama este decedată din 2016, iar din acest an, minora a fost internată la Liceul de nevăzători din Târgu Frumos împreună cu ceilalți doi frați ai ei. Din ceea ce știu e că avea probleme foarte mari de vedere, dar și probleme de mers.”

Reporter: „Avea nevoie și de însoțitor în anumite perioade?”

Laura Corduneanu: „Acesta a și fost motivul pentru care tatăl i-a internat la Târgu Frumos. Fiind mici și cu probleme, trebuiau supravegheați permanent."

La cursurile Liceului Special Moldova sunt înscriși 109 copii care, duminică, erau supravegheați de 4 pedagogi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult