Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fetiță de 3 ani a murit după ce a fost spălată pe cap cu o soluție toxică destinată animalelor. Sora ei a ajuns la spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

O fetiță de 3 ani din Sălaj a murit după ce mama i-a spălat părul cu o soluție toxică, destinată strict deparazitării animalelor. Sora mai mare a ajuns și ea la spital. Medicii au reușit să o stabilizeze și a rămas internată.

Cele două surori, în vârstă de 3, respectiv 8 ani, au început să se simță rău, având stări de vomă. Mama lor a sunat la 112 și a cerut ajutor. Apropiații familiei susțin că femeia ar fi folosit substanță de uz veterinar doar pentru a dezinfecta casa. Bunica fetițelor: „A sădit acolo pe dormeză și pe jos să se scape de insecte și purici. I-a pus mâna cu soluția aia pe cap la prunci. De acolo nu mai știu ce s-a întâmplat.”

Bărbat: „Mama fetei a dat în casă că are niște insecte. Fetele nu știu cum au deschis ușa și au intrat. Mama a fugit imediat și le-a prins așa cumva, dar fără să vrea, de cap.”

Violeta Milaș, DGASPC Sălaj: „La insistentele medicilor a declarat că totuși au fost spălate cu substanțe pentru păduchi. Mai sunt patru copii acasă. Noi va trebui să stabilim clar dacă copiii mai pot să rămână acolo.”

Fetițele au fost duse inițial la Spitalul Județean de Urgență din Zalău, apoi medicii au hotărât să le transfere la Cluj-Napoca. Dar mezina nu a mai putut fi salvată. Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: „Copilul a ajuns la noi în stare foarte gravă. Intubat, ventilat mecanic și a fost îngrijită în secția de terapie intensiva a spitalului.”

Citește și
ambulanta
Moarte suspectă a unui copil din Botoșani. Băiatul a stat într-o cameră în care tatăl folosise o substanță toxică

Astfel de substanțe pot fi toxice și în cazul animalelor, dacă nu sunt folosite în concentrații corecte ori sunt utilizate când este foarte cald.

Nicolae Pivariu, director executiv DSV Cluj: „Din farmacie nu poate să cumpere nimeni niciun produs medicamentos fără rețeta dată de medicul veterinar.” Dohan Ioan Călin, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău: „S-a înregistrat dosarul penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.” Anchetatorii continuă cercetările.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult