Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie este la ATI, iar un bărbat are multiple arsuri, după incendiul violent produs în București. Ce spun martorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șase adulți și o fetiță de numai o lună și jumătate au ajuns de urgență la spital, în urma unui incendiu violent care a izbucnit duminică în Sectorul 2 al Capitalei.  

S-a aprins apartamentul unei familii, iar fumul înecăcios a ajuns și în locuințele vecinilor. Pompierii au evacuat zeci de persoane. Din păcate, mama bebelușului, este în stare gravă, iar tatăl are arsuri cumplite.

Incendiul a izbucnit în jurul prânzului, într-un apartament situat la etajul 6 în care locuia o familie cu 4 persoane. Vecinii au sunat imediat la pompieri când au văzut că fumul gros a inundat casa scării.

20 de oameni au apucat să iasă în timp util din case, însă, alți 10 au fost scoși pe brațe de pompieri.

Femeie evacuată: „El stă la 6, noi la 5. Ne-a inundat. Era pe hol fum, am deschis ușa că a bătut, a văzut că intră în casa și m-au luat să mă ducă la spital”.

Citește și
incendiu bloc s2
Incendiu violent într-un bloc din București. Locatarii au fost evacuaţi de urgență | FOTO

Trei locatare cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani au ajuns la spitalul Pantelimon aflat chiar peste drum de blocul lor. Din păcate, pompierii au găsit pe casa scării în stare de inconștiență o tânără.

Femeia a fost adusă la Spitalul Floreasca în stare gravă. În apartamentul cuprins de flacări, pompierii l-au găsit și pe soțul ei de 40 de ani dus și el tot în stare gravă la spitalul Bagdasar Arseni.

Potrivit vecinilor bebelușul celor doi care are o lună și jumătate și bunica lui au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu.

Vecin: „Au plecat părinții, ei doi frați, a plecat unul și a rămas asta. Și își face de cap”.

Reporter: E un vecin problemă?

Vecin: „Problemă cu el am avut în fiecare zi. Nu mă înțeleg cu el, îi băț în țeavă, tu la 12 noaptea faci cu tare?!.. Asta e”.

Focul a fost stins repede, însă pompierii au fost nevoiți să intervină cu tuburi de oxigen și cu o scară pentru stingere la înălțime.

Femeie: „Flacără! Flacără mare. Dar pompierii și polițiștii, cinste lor! Au acționat. Și-au făcut treaba din plin, au venit foarte repede, chiar sunt impresionată, e prima oară când asist la așa ceva”.

În acest caz, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și distrugere.

Medicii de la Spitalul Floreasca unde se află internată femeia de 20 de ani spun că aceasta e internată la secția de terapie intensivă, intubată și ventilată mecanic. Starea soțului ei este și mai dificilă, transmit surse medicale de la Spitalul Bagdasar Arseni.

Acesta are asuri la nivelul feței și mâinilor și urmează să fie evaluat și de o echipă de chirurgi plastici. Iar bebelușul lor o fetiță, a rămas internată cu bunica la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru monitorizare. A avut o ușoară intoxicație cu fum.

Cât despre ceilalți răniți, care au fost intoxicați ușor cu fum, aceștia au fost evaluați de medicii de la spitalul Sfântul Pantelimon și sunt acum în afara oricărui pericol.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult