Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie a murit strivită de o cruce, într-un cimitir din Cluj-Napoca. Medicii nu au mai putut să o salveze

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie de 47 de ani din Cluj a murit strivită de o cruce într-un cimitir din oraș unde venise la mormântul soțului.

Din motive încă neelucidate pe deplin, o cruce grea de piatră, aflată în apropiere, s-a despins de pe soclu și s-a prăbușit peste ea.

Paznicii au dat alarma și au cerut ajutorul. Din păcate, rănile erau prea grave iar medicii nu au mai putut să o salveze.

Femeia era văduvă de un an și a plecat de dimineață la cimitir, cu gândul de a face curățenie la mormântul soțului. Fiul ei a început să se îngrijoreze după ce a văzut că nu-i răspunde la telefonul mobil.

În tot acest timp, paznicii au auzit cum un telefon sună neîntrerupt și așa au făcut descoperirea șocantă. Femeia era prăbușită la pământ și peste ea se afla o crucea grea de piatră.

Citește și
Interlop CJ
Protejat de justiție, un interlop din Cluj a condus de 11 ori fără permis. A 12-a oară a ucis un om

Paul Olar, ISU: „La fața locului s-a deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță. Din păcate, victima a prezentat leziuni incompatible cu viața.”

Crucea șubrezită se afla pe un alt mormânt, aproape de locul unde făcea curățenie femeia. Potrivit anchetatorilor, cel mai probabil, aceasta s-a sprijinit de bucata de piatră șubrezită care s-a desprins și a strivit-o.

Rudele sunt în stare de șoc, mai ales că duminică aveau în plan să vină cu toții la cimitir pentru o slujbă de pomenire.

Fiul femeii: „Când sora mea a ajuns de fapt, aici, pompierii și SMURDU erau deja aici încercând să ridice piatra de mormânt. Noi urma să venim duminică toată familia împreună. Acum ea a venit doar cât să curețe mormântul.”

Cumnata victimei: „Au venit copiii să o caute și un îngrijitor al cimitirului, cred că după telefon am înțeles, a auzit telefonul și a venit înspre telefon că tot suna, tot suna.”

În cimitir sunt mai multe locuri de veci înghițite de bălării, neîngrijite, dar și si cruci din piatră deteriorate, care sunt un pericol pentru cei care vin la mormintele rudelor.

În urmă cu câțiva ani, în același cimitir, un copil a fost grav rănit după ce o cruce a căzut peste el.

Reprezentații primăriei au transmis că, deși se ocupă de administrația cimitirului, fiecare persoana care concesioneaza un loc de veci are obligația să întrețină coerespunzator acel perimetru.

În acest caz a fost deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă, deocamdată, în rem.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult