Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie a murit după ce a așteptat mai multe ore pe holul Spitalul Județean din Focșani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Județean din Focșani declanșată chiar de conducerea instituției medicale.

Verificările au pornit ca urmare a decesului unei paciente de 49 de ani care a ajuns, joi seara, la spital. Femeia a fost evaluată de un asistent în triaj, dar a așteptat două ore să-i fie recoltate analizele. Jumătate de oră mai târziu, pacienta s-a stins. În paralel cu ancheta spitalului, a fost pornită și o investigație a poliției.

Pacienta a fost adusă la UPU cu ambulanța, la ora 18:00. Acolo a fost preluată de un asistent de triaj. Laurențiu Albiș - manager SAJ Vrancea: “Doamna acuza grețuri, vărsături, palpitații. A ajuns cu bine în UPU fiind predată celor de acolo. S-a făcut bineînțeles și anamneză, i s-a făcut și un EKG, s-au măsurat valorile, constantele erau toate în regulă, a fost predată în upu bine și cei de acolo au preluat-o.” Alina Cosma - purt.cuv. SJU Focșani: “Prima evaluare a pacientei făcută de către asistentul de triaj indică stare de conștiență și parametri vitali normali fără risc vital imediat. Pacienta rămânând sub monitorizarea asistentului de triaj până la eliberarea unui pat în upu.”

Două ore a durat, susține conducerea spitalului, până când s-a eliberat un pat.

Alina Cosma - purt.cuv. SJU Focșani: “În timpul anamnezei pe care medicul de gardă a efectuat-o imediat, pacienta fiind conștientă și cooperantă, relatează despre starea de depresie pentru care este în tratament. În acest timp se încep efectuarea investigațiilor medicale, recoltarea analizelor și tratamentul perfuzabil indicat de medic. La aproximativ jumătate de oră pacienta intră în stop cardio respirator, se începe de urgență resuscitatea însă fără răspuns.”

Citește și
Polei
Zeci de oameni au ajuns la spital după ce au alunecat pe gheață. Șoferii aruncă singuri cu nisip pentru a putea circula

În aceste condiţii şefii spitalului au declanşat o anchetă internă. La rândul lui soțul femeii a depus o plângere la poliție.

Paula Enache - IPJ Vrancea: “Trupul femeii se află la serviciul de medicină legală în vederea efectuării necropsiei care va stabili cu exactitate cauza decesului. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.”

Tot la spitalul din Focşani o adolescentă de 17 ani a murit în urma unor complicaţii apărute după o operaţie de cezariană. Trei medici sunt cercetaţi penal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult