Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie a fost lovită mortal de un tren, în Buzău. Mecanicul locomotivei: "S-a împiedicat și a căzut exact între linii"

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie de 62 de ani, din Buzău, a fost lovită mortal de un tren, pe când se întorcea spre casă, iar oamenii din zonă susțin că zeci de persoane își pun zilnic viața în pericol în zona respectivă.

Blocul în care locuiesc are o singură cale de acces, iar aceasta presupune traversarea mai multor șine de cale ferată.

Accidentul s-a produs în jurul orei 10:00, la ieșirea din Buzău. Femeia de 62 de ani locuia într-un bloc de garsoniere aflat în apropierea unei societăți comerciale.

Singura modalitate prin care locatarii pot să ajungă în oraș este traversarea căii ferate. Au fost montate semne de avertizare, o barieră și câteva dale.

Florentina Damian, martor: "Am observat-o pe doamna când încerca să traverseze. Acum, că nu a observat trenul sau că nu au claxonat, s-a împiedicat, a căzut pe linie și nu s-a mai putut ridica. A fost o fracțiune de secundă. Locuiește aici, în căminul din apropiere, la etajul patru. E vecină de mulți ani aici, cel puțin zece ani".

Citește și
Grecia, tren
Cine este bărbatul declarat vinovat de producerea tragicului accident de tren din Grecia. A fost arestat

Mecanicul locomotivei spune că a observat-o pe femeie în ultimul moment.

Mecanicul locomotivei: "S-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure, s-a împiedicat și a căzut exact între linii, moment în care am surprins-o. Eu am frânat rapid, mi-am făcut datoria, am dat semnale, probabil că s-a și panicat puțin".

În tren erau peste 100 de calatori.

Călător: "A oprit trenul, am aflat ce s-a întâmplat după".

Un echipaj de ambulanță a sosit repede acolo, dar nu se mai putea face nimic pentru victimă.

Locuitorii din zonă spun că trenurile sunt observate foarte târziu din cauza unei curbe. Cel puțin trei oameni au murit în acest loc, în ultimii ani.

Florentina Damian, localnică: "Alt punct de a traversa nu avem. Nici acesta nu e amenajat, după multe insistențe ale noastre. Nu suntem avertizați nici sonor, nici într-un fel. Mulți, efectiv, ne surprind. Vizibilitate nu există, mai ales când este și vegetație".

Violeta Mușătoiu, localnică: "Trecerea, aici, este periculoasă pentru noi toți, în general copii. Vin copii de la școală și... Atunci când s-a schimbat calea ferată, noi toți am propus să pună aceste pavele și astea sunt puse de mântuială, pentru că dacă traversezi se mișcă".

Polițiștii ancheteaza accidentul. Cu o oră întârziere, trenul interregio București – Galați și-a continuat drumul către destinație.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult