Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie a decedat și o alta se află în stare de inconștiență după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în Oradea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tragedie în Oradea, unde o femeie a fost găsită decedată și o alta în stare de inconștiență, într-un apartament al unui bloc situat pe unul dintre bulevardele principale din oraș.  

Cel mai probail, victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon și cu gaz de la butelie, după ce au vrut să se încălzească la flacăra aragazului, care s-a stins în timp ce ele dormeau.

Alarma a fost dată de un nepot al proprietarei apartamentului. Acesta a sunat la ușă, dar nu a primit niciun răspuns. A simțit miros de gaz, așa că a sunat urgent la pompieri. Reporter: Dumneavoastră ați simțit mirosul de gaz sau cum a fost?

Nepotul proprietarei: „Ăă, da, da”.

Cele două femei, proprietara și o prietenă venită în vizită din Sibiu, au fost găsite în apartament, una întinsă în pat și cealaltă în bucătărie.

Citește și
accidente
21 septembrie, ziua fără moarte pe drumurile din Europa. Care sunt principalele cauze ale accidentelor în România

Marcela Toie, șefa de scară: „De două săptămâni stătea aicea, la ea. Obișnuiau să meargă una la cealaltă, de obicei, așa. A venit nepotul doamnei și n-a putut să intre în apartament, și s-a gândit să cheme pompierii. Și-a dat seama că ceva nu e în regulă cu dânsa”.

Locatară: „Doar o doamnă locuia. Şi a venit în vizită, doamna care a murit, a venit în vizită la dânsa, din Sibiu. Noi, din câte am înțeles, au dat drumul la gaz, să se încălzească. Și-or adormit. Și doamna care a murit, a murit în pat, și cealaltă era în bucătărie, în comă”.

Vecin: „Da, da. Da, în mod sigur”.

Marcela Toie, șefa de scară: „Da, da, de două săptămâni, foarte rece în bloc, se simte foarte rece. Și doamnele, vă dați seama, fiind în vârstă, stând într-un loc, s-au gândit să se încălzească puțin”.

Femeia din Sibiu, în vârstă de 79 de ani, a fost găsită fără suflare. Proprietara apartamentului a ajuns în stare gravă la spital.

Mircea Galu, medic UPU Oradea: „Starea este critică, pacienta are o intoxicație cu monoxid de carbon, asta știm cu certitudine. Posibil și cu propan, butan, pentru că focul de la aragaz este stins. Și o ușoară hipotermie. După diagnostic, pacienta a fost transferată în secția de terapie intensivă”.

Deși nu există indicii ale vreunei infracțiuni, în acest caz, ancheta a fost preluată de polițiști și procurori.

O fată din Vaslui și-a pierdut viața într-un mod similar

Și la Vaslui, o adolescentă de 16 ani a fost găsită decedată, în garsoniera unde locuia, cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon. Cuptorul aragazului era pornit pentru a face căldură.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult