Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozie la o hală de reciclare din Popești-Leordeni. 11 persoane au fost rănite

Your browser doesn't support HTML5 video.

O explozie cumplită a zguduit din temelii un centru de colectare şi prelucrare a deşeurilor din judeţul Ilfov. Ceea ce părea iniţial un simplu accident de muncă s-a dovedit a fi un eveniment cu numeroase victime.

Pompierii au trimis la hala din Popeşti Leordeni 8 autospeciale, iar SMURD a alocat acestui accident colectiv nu mai puţin de 7 maşini de terapie intensivă. Sunt 11 victime cu arsuri sau intoxicate cu fum, iar 5 dintre ele au fost intubate şi se zbat între viaţă şi moarte.

Alarma a fost dată prin sistemul unic de urgenţă 112, cu puţin înainte de ora 14. Pompierii ştiau că a avut loc o explozie şi se aşteptau să găsească hala cuprinsă de flăcări.

Explozia s-a produs la un tocător de deşeuri, la o firmă de colectare a produselor reziduale.

Pe măsură ce minutele treceau, bilanţul exploziei a crescut la 11 victime. Poliţia a izolat perimetrul, iar medicii şi paramedicii SMURD s-au mişcat contracronometru.

Citește și
kenya
Un camion-cisternă s-a răsturnat și a explodat în Kenya. Sunt cel puțin 13 morți

În paralel pompierii au început să retragă maşinile încărcate cu spumă.

lt. col. Petrică Epure, ISU-BIF: "Am intrat și am constatat că a fost doar explozie, nu și incendiu. Era un tocător în care erau distruse produse cosmetice, spray, creme, dar ambalate."

La faţa locului, Poliţia Română a mobilizat echipe de criminalişti care au adunat probe pentru un eventual dosar penal în rem. Deocamdată ar putea fi deschis pentru vătămare corporală gravă din culpă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult