Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O educatoare a îmbolnăvit copiii de TBC, la o grădiniţă din Dâmboviţa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se face anchetă la o grădiniţă din Dâmboviţa, unde o educatoare a avut o recidivă a bolii TBC, iar virusul a fost depistat şi la unul dintre copii. De asemenea, analizele arată că sunt suspiciuni de tuberculoza şi la un alt elev.

Femeia s-a tratat în urmă cu 7 ani, s-a însănătoşit şi a primit acordul să revină în învăţământ. Acum, şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică, şi cei de la Inspectoratul Şcolar, fac investigaţii.

Educatoarea în vârstă de 30 de ani tine ore la o grupă cu 25 de copii de la grădiniţă din comună Bucşani. La sfârşitul anului trecut a răcit şi, în urma unor analize, a aflat că boala TBC, tratată în trecut, a recidivat. În 29 decembrie a anunţat conducerea grădiniţei şi nu a mai intrat în contact cu cei mici. Dar, 3 elevi au fost duşi totuşi la spital pentru investigaţii.

Marinela Popă, purtător de cuvânt DSP Dâmboviţa: "Institutul Marius Nasta din Bucureşti confirma primul caz de tuberculoza la un copil dintre cei trei internaţi, în vederea investigaţiilor suplimentare, infirma diagnosticul pentru un alt copil, iar pentru cel de-al treilea internat, se continua investigaţiile, în prezent aflându-se sub tratament, cu suspiciune de boală. Încă un copil, pozitiv la testul IDR, primeşte chimio-profilaxie la domiciliu."

În acest moment, educatoarea se afla internată într-un sanatoriu TBC, unde primeşte tratament. Între timp, mai mulţi părinţi din localitatea Bucşani au luat decizia să nu îşi mai lase copiii la grădiniţă, de teamă că s-ar putea îmbolnăvi. Câţiva copii au veni însă în continuare la grădiniţă.

Citește și
gradinita Springfield
Grădiniţă din Bucureşti, pusă să-şi schimbe numele cu unul "specific culturii şi limbii române"

"Nu consider că influenţează în vreun fel ceea ce s-a întâmplat cu doamna educatoare starea de sănătate a copiilor mei" spune mama unui copil.

Conducerea grădiniţei spune că, în anul 2011, educatoarea a prezentat o adevernita medicală ce arata că s-a tratat de TBC şi îşi poate relua activitatea.

Prof. Sorin Ion, inspector şcolar general IŞJ Dâmboviţa: "După părerea mea, avea obligaţia morală, având în vedere antecedentele de sănătate, să îşi verifice periodic starea de sănătate, să îşi facă acele teste specifice pentru depistarea bacilului Koch."

Sorina Toma, directorul Grădiniţei Bucşani:"Am comunicat cu toate cadrele didicatice care lucrează în această unitate şi au mers pentru investigaţii radiologice, la cabinetul TBC din Târgovişte."

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care fac, la rândul lor, investigaţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult