Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O bucată desprinsă dintr-o rachetă anti-grindină a lovit acoperişul unei case din Prahova

Your browser doesn't support HTML5 video.

O porţiune dintr-o rachetă anti-grindină lansată, duminică după amiază, de către autorităţile din judeţul Prahova în zona localităţii Valea Călugărească a lovit acoperişul unei locuinţe, provocând pagube materiale minore.

Potrivit oficialilor ISU Prahova, incidentul a avut loc în jurul orei 9:00, duminică dimineaţă, când o porţiune dintr-o rachetă lansată din punctul anti-grindină din apropierea comunei Valea Călugărească a lovit acoperişul unei case din satul Vârfuri. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. Angajaţi ai sistemului anti-grindină au mers la faţa locului imediat pentru a discuta cu proprietarul, care a fost nemulţumit de valoarea despăgubirilor propusă de către aceştia.

În locuinţă se aflau, în acel moment, proprietara și mama acesteia. Cele două povestesc că s-au speriat foarte tare când au auzit zgomotul puternic.

Liliana Vasiliu, proprietara casei: „A spart acoperişul casei. Când am ieşit în curte era o bucată din rachetă. Putea să se întâmple o nenorocire, putea să moară cineva absolut nevinovat. S-au zguduit geamurile, toată casa s-a zguduit.”

Dispozitivul a fost lansat de la punctul din Valea Călugărească, coordonat de Autoritatea de Administrare a Sistemului Antigrindină şi de Stimulare a Precipitaţiilor. Reprezentanţii instituţiei au transmis că urmează să lămurească în ce condiţii racheta a explodat şi a avariat acoperişul casei.

Citește și
andrzej duda
Andrzej Duda, la locul tragediei din Polonia. Liderul de la Varșovia i-a răspuns lui Zelenski: „Emoțiile sunt de înțeles”

Gheorghe Căunei Florescu, director general AASNACP: „Nu s-a autodistrus în totalitate, a rămas un fragment de 20 de centimetri, a căzut pe un acoperiş. O să vedem ce spun specialiştii şi să luăm măsuri, să nu se mai întâmple asemenea incidente.”

Preventiv, femeia a sunat și la 112. Imediat au venit pompierii care s-au asigurat că nu există niciun risc.

Liviu Pipelea, purtător de cuvânt ISU Prahova: „Pompierii au constatat doar pagube materiale minore produse la acoperişul locuinţei.”

Proprietara ia în calcul acum să dea în judecată autoritățile pentru stricăciunile suferite.

Este al doilea incident în ultimele zile

În urmă cu 4 zile, o altă bucată dintr-o rachetă, lansată de această dată în Vâlcea, a căzut la 10 metri de casele din comuna Lungești și s-a înfipt în pământ. Şi aceasta trebuia să se autodistrugă la 3000 de metri altitudine, dar ceva nu a funcționat corect. Dispozitivele sunt lansate controlat, în cadrul unui program care încearcă să combată grindina şi să crească precipitațiile în țara noastră.

La Lungești, Vâlcea, localnicii au crezut că a început războiul.

În realitate, racheta cu pricina nu era una militară și a fost lansată, controlat, în cadrul unui experiment menit să aducă ploaia. Ar fi trebuit să se autodistrugă la 3.000 de metri altitudine, dar ceva nu a funcționat corect și s-a prabușit. Partea bună este că în tot județul a început să plouă.

Fragmentul desprins dintr-o rachetă a aterizat în comuna Lungești, la zece metri de case, și s-a înfipt în pământ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult