Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O altfel de experiență pentru refugiații ucraineni din Timișoara. Plimbări cu canoea pe Bega, pentru copii și mame

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Timișoara mai mulți sportivi de la clubul de Canotaj le-au adus zâmbetul pe buze refugiaților. Copiii și cu mamele lor s-au urcat în canoe și s-au plimbat pe râul Bega timp de o oră.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 26. Ultimele informații

Pentru cei mai mulţi dintre ei a fost prima experiență de acest gen.

Pentru prima dată steagul Ucrainei s-a văzut și pe râul Bega. Aici, sportivii din Timișoara au încercat să-i facă pe refugiați să uite măcar pentru câteva momente de bombardamentele care au loc în țara vecină și i-au scos la o plimbare cu canoe.

Soarele a strălucit și le-a dat participanților o stare de bine. Mulți spun că au nevoie de protecție și au fost impresionați de modul în care au fost primiți în România.

Ramona Dzitac, reprezentant Club Sportive Canotaj Timiș: “Este o activitate pentru a detensiona un pic, pentru a aduce un pic de implicare în viața copiilor. Dorim să-i implicăm la școală care doresc să rămână aici. Mamele să le integrăm prin forță de muncă".

Citește și
protest ucraina
Civilii din Ucraina continuă să protesteze "cu mâinile goale" în faţa invadatorilor

O tânără de 20 de ani este de două săptămâni în România. Tatăl și iubitul au rămas acasă, însă se consolează vorbind cu ei zilnic la telefon. Tânără din Ucraina: „A fost foarte frumos, nu mi-a fost frică deloc, este frumos să simți apa. Foarte frumos râul Bega. Este un sport foarte tare. A fost pentru prima dată.”

O femeie a fugit din Cernăuți împreună cu cei doi copii ai săi, la neamurile din Lugoj care i-au primit cu brațele deschise.

Femeie refugiată din Ucraina: "A fost foarte frumos și a fost absolut o experiență nouă, pentru mine și copii mei, și este o inițiativă grozavă pentru cei din Ucraina să scăpăm de stres și a fost foarte drăguț, mulțumim."

Cu zeci de medalii câștigate la concursuri, sportivii la canotaj care au trebuit să-i învețe pe ucrainieni cum să vâslească au avut emoții.

Maria Radu, sportivă la canotaj: "Ne bucurăm că am putut să le aducem un zâmbet pe buze și sperăm că s-au distrat cu noi”. Iura Hleba, președintele Uniunii Ucrainienilor Timiș: "Au coborât din bărci și i-am văzut satisfăcuți, au uitat puțin de greutățile pe care le-au lăsat acasă, în Ucraina, unde din păcate este un război nemilos."

Mulți dintre refugiați își doresc să se angajeze în România pentru a-și câștiga existența, chiar dacă speră să se întoarcă acasă cât mai repede.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult