Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nunți, botezuri și parastase oprite de poliție. Patronii de localuri se pârăsc între ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nunţile, botezurile şi parastasele care adună mai mulţi oameni la resturant sunt interzise în această perioadă, însă nu toată lumea respectă regulile.

Poliţia şi jandarmii fac verificări, dar nu sunt singurii: patronii de localuri au ajuns să se pândească între ei şi cer ca legea să fie aplicată la fel, pentru toată lumea

La Ploieşti, poliţia a fost alertată că într-un restaurant, aflat lângă o biserică şi un cimitir, are loc o masă organizată pentru parastas. Şi nu ar fi pentru prima oară, spunea reclamantul.

Omul care a filmat este supărat: şi soţia lui are un local; respectă însă regulile de protecţie, chiar dacă asta o va duce la faliment. Pe când aici, afacerile sunt în floare. Gabriel Dancovici: "La parter erau toate mesele pline, fără distanţare socială, măşti nu se pun la masă, dar oricum astfel de evenimente sunt interzise, preoţii erau la masă…Dânsul sfidează autorităţile şi am aflat de la o cunoştinţă că săptămâna trecută a avut o masă de înmormântare de peste 60 de persoane." Poliţiştii nu l-au sancţionat însă pe patronul restaurantului, ci doar pe văduva care organiza parastasul. Lavinia Radu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: "Poliţiştii din cadrul secţiei nr. 3 Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta unui local se organizează un parastas la care participă aproximativ 25 de persoane. Au interupt evenimentul şi au sancţionat contraventional organizatorul evenimentului, cu sancţiune conform legii numărul 55 pe 2020." În schimb, la Piteşti, patronul unui local a fost sancţionat de două ori într-o săptămână, pentru organizarea unor petreceri în spaţiu închis. Ultima oară, jandarmii au descins în restaurant în toiul unui botez. Mulţi dintre meseni s-au grăbit să părăsească localul, însă peste 50 de persoane n-au apucat să fugă. Petrecăreţii au primit doar avertismente, iar reprezentantul restaurantului s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult