Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 s-a dublat în septembrie față de luna trecută. Spitalele rămân fără locuri la ATI

Your browser doesn't support HTML5 video.

După aproape o săptămână în care au fost zilnic peste 2000 de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2, luni s-au înregistrat din păcate și cele mai multe decese din această toamnă, provocate de coronavirus: 46.

Alarmant este că în ultimele 7 zile, peste 200 de pacienți au ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă, 10 dintre ei fiind copii.

La Spitalul Matei Balș nu mai există paturi libere la AȚI, potrivit conducerii unității sanitare. Astfel, medicii nu mai au cum să îngrijească bolnavii de COVID aflați în stare gravă.

Este cu adevărat trist și că pe lângă cei 10 copii aflați la Terapie Intensivă, alți 152 sunt internați în secțiile de boli infecțioase ale spitalelor din țară. În acest moment în România sunt 5.288 de persoane spitalizate de COVID, iar dacă ne uităm pe raportările din ultimele zile, vedem că numărul de îmbolnăviri zilnice aproape s-a dublat față de lunea trecută.

Potrivit Institutului de Sănătate Publică aproape toți pacienții care s-au îmbolnăvit, au făcut forme grave și au murit nu erau vaccinați.

Citește și
Florin Cîţu
Cîțu: Nunțile vor putea avea loc doar dacă invitații vor avea certificat covid digital

Medicii atrag atenția celor care nu conștientizează cât de gravă e situația că ne apropiem de sezonul rece când se știe că virusurile sunt mai active și dacă nu ne luăm măsuri de protecție, cazurile se vor înmulți necontrolat.

În acest moment 8 localități din județele Sibiu și Satu Mare sunt în carantină după ce incidența a trecut de 6 îmbolnăviri la o mie de locuitori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult