Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noua metodă prin care escrocii își înșală victimele. Ce este „metoda Covid”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Escrocii s-au adaptat rapid vremurilor de pandemie. Acum, ei nu mai apelează la celebra metodă „Accidentul”, ci se folosesc de noul coronavirus pentru a-și păcăli victimele și a le fura banii.

Escrocii le spun oamenilor că una dintre rudele lor a fost infectată cu SARS-CoV-2.

Apoi, le cer bani pentru achiziția unor dispozitive medicale foarte scumpe, cu care să fie tratate „rudele bolnave”.

În ultimele zile, nu mai puţin de trei gălățeni au fost sunaţi de persoane necunoscute, care le-au cerut diferite sume de bani. Impostorii le spuneau că au nevoie să achiziţioneze dispozitive medicale, care să fie folosite pentru tratarea de Covid a unor presupuse rude. În două cazuri, infractorii au reuşit să obţină banii de la victime, însă unul dintre cei vizaţi de escroci nu s-a lăsat păcălit şi a anunţat poliţia.

Comisar șef Gabriela Costin, Poliţia Galaţi: „Victimele relatând că au fost abordate telefonic de persoane necunoscute, care, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi infectată cu virusul Sars-Cov-2 şi ar avea nevoie de un dispozitiv medical foarte scump, au solicitat diverse sume de bani în scopul procurării acestuia”.

Citește și
Cum au reușit patru indivizi să spargă mai multe seifuri în ultima lună. Suma uriașă cu care au fugit
Cum au reușit patru indivizi să spargă mai multe seifuri în ultima lună. Suma uriașă cu care au fugit

Victimă: „Primesc un telefon pe telefonul fix, o persoană care se dădea băiatul meu şi că ar fi bolnav de Covid şi are nevoie de o sumă de bani ca să cumpere un aparat de respirat. L-am întrebat ce sumă de bani, mi-a spus 75 de mii de euro. Şi a zis că nu, să notez un număr de cont şi să-i trimit într-un cont. Şi mi-am dat seama că-i o făcătură, ceva”.

Poliţiştii spun că aceste cazuri nu sunt singulare şi că escrocii vor încerca în continuare să facă noi victime, aşa că recomandă să fiți atenţi cu cine vorbiţi şi să nu oferiţi date personale sau sume de bani unor persoane necunoscute.

Comisar șef Gabriela Costin: „Indiferent cât de impresionantă ar fi situaţia relatată de aceştia la telefon, în cazul în care suspectează că sunt victime ale unei infracţiuni de înşelăciune, să sesizeze de îndată poliţia la numărul unic de urgenţă 112”.

Astfel de înşelăciuni au mai fost semnalate şi în alte părţi ale ţării, unde mai multe persoane au căzut victime unor astfel de indivizi care, de multe ori, sună chiar din penitenciar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult