Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nouă amânare a raportului privind cererea DNA de urmărire penală a lui Tăriceanu

Senatorii din Comisia Juridică au amânat iar adoptarea raportului necesar pentru ca plenul să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA de urmărire penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Comisia juridica a Senatului a amânat din nou cererea DNA pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu, din lipsă de cvorum. Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procurorii anti-corupţie susţin că acesta, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în timpul mandatului său de premier. După lecturarea unei părţi din dosar, preşedintele Senatului a afirmat chiar că acesta “nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri”.

Citește și
Călin Popescu Tăriceanu
Tăriceanu îi cere lui Iohannis să-l revoce pe Lazăr. Liderul ALDE acuză legături cu Securitatea

 

Plenul nu poate lua o decizie în cazul Tăriceanu până când comisia juridică nu emite raportul 

 

Comisia juridică este aşteptată să formuleze un punct de vedere care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA. Până acum, însă, senatorii din comisie au amânat emiterea unui astfel de punct de vedere.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 22 aprilie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult