Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noile restricții vor intra în vigoare abia duminică. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Hotărârea de Guvern care prevede noi restricţii, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, va fi publicată vineri în Monitorul Oficial, însă noile restricții vor intra în vigoare abia de duminică, 28 martie, a anunțat premierul Florin Cîțu.

”Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Hotărârea de Guvern prevede limitarea circulaţiei, de la ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile care au incidenţă mai mare de 4 la mie, dar şi care decide închiderea operatorilor economici la ora 18.00. 

Modelul de declarație pe propria răspundere necesar pentru a ieși din casă după ora 20:00 poate fi descărcat de AICI.

Anterior, prefectul de Cluj, Tasnádi István-Szilárd, a afirmat, râspunzând unor întrebări, că, din discuţiile cu secretarul de stat Raed Arafat, măsurile s-ar aplica doar de sâmbătă.

”Conform discuţiilor purtate cu domnul Arafat, restricţiile vor urma să intre în vigoare începând cu ziua de mâine. Însă da, odată cu închiderea operatorilor economici începând cu ora 18, se vor închide şi terasele, din păcate”, a transmis prfectul de Cluj, potrivit News.ro.

Potrivit ultimelor date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, 11 judeţe sunt în scenariul roşu, iar multe dintre marile municipii au trecut de incidenţa de 4 la mie.

În Bucureşti incidenţa este de 6,67 la mie, iar judeţul Ilfov a trecut de incidenţa de 8 cazuri la mia de locuitori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult