Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi proteste la fabrica de armament Cugir. Angajații nu au primit creșterile salariale cerute

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru a doua zi la rând, cei peste 600 de angajați ai Uzinei Mecanice din Cugir, județul Alba, au oprit lucrul și au ieșit în stradă nemulțumiți de salariile mult prea mici și de condițiile grele de muncă.

Reprezentanții muncitorilor au mers la negocieri cu cei din Consiliul de Administrație al fabricii, însă acestea au eșuat.

După aproape trei ore de negocieri cu cei din Consiliul de Aadministrație, reprezentanții angajaților Uzinei Mecanice din Cugir, unde se produce muniție și armament de infanterie, nu au primit creșterile salariale cerute.

S-au ales doar cu promisiuni, așa că protestele continuă.

Angajat: „Noi nu suntem mulțumiți cu mizeria asta ce ne-au dat-o 6,5%”.

Angajat: „6,5% după taxe înseamnă 2,8%, ei ar lucra pentru banii aștia? Nu cred”.

Citește și
craiova
Protest în fața Complexului Energetic Oltenia. Oamenii se plâng că cenușa acoperă totul

Angajată: „Noi am cerut 30%, minim 30%, și ne-au promis că până în data de 25 februarie o să se rezolve această problemă”.

Angajații uzinei câștigă mai puțin de 2.000 de lei la final de lună, după zeci de ani de muncă. Acești bani nu le ajung să trăiască decent, mai ales că toate s-au scumpit în ultimul timp, iar salariile lor nu au mai fost ajustate de mai bine de 2 ani.

Totuși o parte dintre revendicări au fost accepate de consiliul de administrație. Prea puțin, au spus într-un glas angajații care au așteptat ore în șir un rezultat al negocierilor.

Sorin Tomescu, președinte Sindicatul Liber UM Cugir: „Voucherele de vacanță vor fi acordate până în data de 31.03. Administrația va crea în cel mai scurt timp condițiile de muncă solicitate de către salariați. Admnistrația se obligă că până în data de 25.02.2022 împreună cu sindicatul să caute soluții să crească salariile”.

Protestele la uzina mecanică din Cugir, înființată în anul 1779, continuă până când angajații vor obține ce au cerut. Mare parte din producția fabricii pleacă la export.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult