Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi măsuri de relaxare, de la 1 iulie. Ce se schimbă începând de joi

Your browser doesn't support HTML5 video.

1 iulie ne aduce şi noi măsuri de relaxare. Vom putea sta la terasă, club sau restaurant după miezul nopţii, iar cei care au programate nunţi, botezuri şi aniversări pot primi până la 300 de invitaţi în interior, dar în anumite condiţii.

Este joi seara, iar în Centrul Vechi al Capitalei, unele terase sunt pline de oameni, care de astăzi pot petrece mai mult timp alături de prieteni. Ultima comandă nu va mai fi luată la ora 11, ci vor putea sta liniştiţi până la ora două noaptea. La fel şi dacă alegem să mergem la dans în club. De asemenea, creşte şi gradul de ocupare. Astfel de spaţii pot funcţiona până la 70% din capacitate.

Măsuri de relaxare sunt şi pentru cei care organizează nunţi, botezuri sau evenimente private. Astfel, în spaţiile deschise pot participa maximum 150 de persoane şi doar o sută în interior. Dacă aveţi însă o listă de invitaţi mai mare, puteţi mări lista de invitaţi până la 300, însă, atenţie, aceștia trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi negativ.

Veşti bune vin şi pentru părinţi şi copii. Locurile de joacă pot primi până la 70 la sută din capacitate, însă însoţitorii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi negativ.

Tot de astăzi, şi sălile de sport pot funcţiona la capacitate maximă, fără mască de protecţie, dar cu asigurarea unei suprafețe de șapte mp/persoană.

Citește și
variantă Delta Marea Britanie
Varianta Delta a coronavirusului afectează tot mai mult Europa. ECDC: Răspândirea variantei va ajunge la 90%

Putem renunţa la masca de protecţie şi la birou, unde lucrează maximum 10 angajaţi vaccinaţi şi unde nu este permis accesul publicului său altor persoane necunoscute. Tot de astăzi, se pot organiza şi conferinţe în spaţii închise, cu un număr de 150 de persoane, care sunt obligate să poarte masca de protecţie.

Măsuri de relaxare de la 1 iulue:

►Program restaurant/club/terasă: între orele 05:00 și 02:00 ►Nunți, botezuri, evenimente private: până la 300 de persoane ►Spații de joacă cu participare până la 70% ►Săli de sport/fitness, deschise la capacitate maximă ►Fără mască de protecție la birou unde lucreazp maximum zece persoane ►Conferințe în spații închise cu până la 150 de persoane

Sursă: Guvernul României/ HOTĂRÂRE nr. 41 din 24.06.2021

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult