Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi imagini cu scandalul din Capitală, în care doi șoferi care s-au luat la bătaie. Un martor a surprins tot momentul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au apărut noi imagini, cu scandalul înregistrat în Capitală, între doi șoferi care s-au luat la bătaie și s-au atacat cu un baston și o foarfecă. O șicanare în trafic s-a transformat într-un conflict violent. 

Nu este singurul incident produs între șoferi, cu arme albe în masină. Aceștia nu pot fi sancționați, însă, decât dacă sunt prinși cu ele la evenimente sau în instituții publice.  Momentul șocant a fost surprins de un martor care a filmat totul dintr-un bloc aflat la intersecția străzii Liviu Rebreanu și Bulevardului Nicolae Grigorescu. În imagini se vede cum unul dintre șoferi îl lovește cu furie pe celălat cu un baston telescopic și îl doboară la pământ. Scandalul ia amploare, iar un prieten al victimei sare și el la bătaie cu pumnii și picioarele. Pe fundal se aud apoi țipetele rudelor care îi imploră pe trecători să sune la poliție.

Totul s-a petrecut foarte aproape de stația de metrou Titan. Cei doi șoferi au coborât din mașini și au început să se bată. Martorii au filmat atunci conflictul care a avut loc în stradă, printre mașinile care treceau și tramvaiul care tocmai ajungea în stație.

Potrivit unor surse de anchetă, bărbatul lovit a pus apoi mâna pe o foarfecă și l-a rănit pe primul șofer în zona pieptului. Ambii au fost duși la spital, iar cel înjunghiat a fost operat. Între timp, cei doi au fost externați, însă unul din ei a fost depistat pozitiv la virusul SARS-CoV-2 și va rămâne acum în carantină, timp în care cercetările continuă.

La o zi distanță de la incident, șoferul care l-a atacat cu foarfeca pe colegul său din trafic, a fost reținut și ulterior plasat sub control judiciar. Ambii sunt, însă, cercetați acum într-un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Citește și
festivalul strazii lapusneanu
Peste 2000 de persoane au participat la Festivalul Străzii Lăpușneanu, din Iași. Totul s-a încheiat cu o bătaie cu flori

Din păcate, legea nu îi încriminează pe cei care au în mașină arme albe cum ar fi, de exemplu, cuțite, bâte de baseball sau crose de golf. O persoană poate fi trasă la răspundere dacă are asupra sa aceste obiecte doar la evenimentele artistice, în mijloacele de transport în comun sau în interiorul unor sedii și instituții publice.

Cosmin Andreica, Sindicatul Europol: "Până la modificarea legii, în momentul în care, un conducător auto avea o astfel de armă albă în autoturism, i se putea reține această infracțiune. Când identificau astfel de situații, ridicau aceste obiecte și se întocmeau dosare penale. Acum, însă, interlopii cei care sunt predispuși la astfel de fapte și care le comit, se înarmează și au un adevărat arsenal în habitaclul mașinii."

Potrivit unui studiu lansat anul trecut în cadrul unei campanii naționale de siguranță și prevenire rutieră, unul din zece șoferi români se enervează de fiecare dată când circulă cu mașina, iar principalele metode prin care conducătorii auto își manifestă furia sunt depășirile la limită, urmăririle în trafic, gesturile obscene sau injuriile.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult