Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi concedii propuse pentru salariații din România. Perioada concediului de odihnă nu va fi redusă

O propunere legislativă va aduce noi concedii salariaților din România, astfel că perioada concediului de odihnă nu va fi redusă.

Propunerea a fost înregistrată recent la Senat și se bazează pe transpunerea unor reguli europene, potrivit avocatnet.

Codul muncii stabilește că perioadele de incapacitate temporară de muncă, concediul de maternitate și cel de risc maternal, dar și cel pentru îngrijirea copilului bolnav determină durata concediului de odihnă anual, pe lângă munca prestată.

Potrivit propunerii legislative, perioadele din Codul muncii vor mai include și concediul paternal, cel de îngrijitor și absența de la serviciu pentru urgențe legate de familie.

Concediul de îngrijitor diferă de cel medical pentru îngrijirea pacienților cu cancer, va fi de cel mult cinci zile lucrătoare anual. Acesta va trebui să fie solicitat de salariații care au în grijă sau ajută o rudă sau o persoană din aceeași locuință care are probleme medicale serioase.

Citește și
Emily Harris
Metodele geniale prin care o mamă a trei copii și-a redus facturile de la 1.000 la 340 de lire pe lună în Marea Britanie

Angajatorii vor mai fi obligați prin lege să acorde 10 zile lucrătoare în fiecare an pentru urgențe familiale, la cererea salariaților înainte de absență. Însă, aceste zile vor trebui să fie recuperate de angajat, printr-un acord cu angajatorul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult