Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ninsorile le-au dat bătăi de cap șoferilor din județele Moldovei. Mulți au plecat nepregătiți la drum

Your browser doesn't support HTML5 video.

A nins în județele Moldovei, iar în multe zone s-a depus și polei, așa că șoferii au avut mari bătăi de cap în ultimele ore. Mulți au plecat nepregătiți la drum, fără lanțuri și fără cauciucuri de iarnă, iar accidentele nu au întârziat să apară.

Din cauza celor luați prin surprindere de vremea rea, s-a mers în coloană ori s-a stat pe loc. Și în județe din jumătatea sudică a țării - Vâlcea și Argeș -, au fost accidente, după ce șoferii au ignorat regulile de circulație pe timp de iarnă.

Judeţul Botoșani a intrat ieri la amiază sub cod galben de ninsori, iar din cauza zăpezii circulaţia s-a blocat pe Drumul European care face legătura cu județul Iași. Maşinile au stat în coloane lungi de câţiva kilometri, din cauza unor tiruri care au derapat. După ce câţiva șoferi au încercat să depăşească șirul de mașini, a fost blocat şi celălalt sens.

Autoritățile par luate prin surprindere de vremea rea.

Au fost șoferi care au plecat la drum cu cauciucurile de vară și n-au mai putut înainta. S-au ales cu amenzi și au rămas fără certificatele de înmatriculare.

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani: ”S-a intervenit mai greu? Da. S-au trezit mai greu. Nu știu de ce și asta pentru că sunt contracte de deszăpezire în vigoare și cred că ar trebui să se miște puțin mai repede”.

La Bacău, iarna a revenit cu putere în cea de-a treia zi de Crăciun. A nins neîncetat o jumătate de zi şi s-a circulat greu. Drumarii și poliţiştii de la rutieră au ieșit la datorie.

La Iași, mai multe autovehicule de peste 3.5 tone, care nu erau echipate de iarnă, au fost trase pe dreapta.

Iar un autocar cu 10 persoane la bord, care se îndrepta spre Vama Albița, a derapat pe DN 28, între localitățile Costuleni și Cozia. A fost repus pe șosea de drumarii ieșeni.

Probleme au fost și pe șoselele din Argeș și Vâlcea, din cauza poleiului și a zăpezii. Un autoturism s-a răsturnat pe DN7, în comuna Budești. O persoană a fost rănită, iar traficul a fost blocat pe sensul Râmnicu Vâlcea - Pitești mai bine de o jumătate de oră.

În comuna argeșeană Valea Mare Pravăț, un tânăr a apăsat prea tare pedala de accelerație, deși ploua și pe șosea se formase polei. A intrat într-o mașină care staționa la marginea drumului și l-a rănit pe șofer.

Alți doi șoferi au fost răniți pe drumurile din Vâlcea, după ce au derapat pe zăpada şi s-au răsturnat. În primul autoturism erau 4 cetățeni turci, doi adulți și doi copii. O persoană, rănită ușor, a primit îngrijiri la fața locului.

Atunci când şoseaua este acoperită de zăpadă sau polei, șoferii trebuie să reducă viteza și să mărească distanța față de vechiculul din față, reamintesc poliţiştii.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult