Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicușor Dan critică felul în care a fost consolidată o clădire dintr-un cartier istoric din București. Cum arată acum

Nicușor Dan a criticat felul în care s-a realizat consolidarea unei clădiri dintr-un cartier istoric din București, despre care a spus că a fost aprobată de fostul primar Gabriela Firea.

„Așa arată o 'consolidare' a unui imobil dintr-un cartier istoric realizată cu aprobarea fostului primar Gabriela Firea”, a scris actualul primar pe Facebook, alături de două fotografii cu imobilul din centrul Capitalei înainte și după lucrări.

„Este vorba de o clădire aflată pe strada Vasile Lucaciu nr. 51 din sectorul 3, ai cărei proprietari au obținut în 2019 o autorizație, care în text scria consolidare, dar în planșe desena practic o reconstruire. Sub pretextul 'consolidării', ca în zeci de alte cazuri, a dispărut un imobil interbelic cu valoare arhitecturală”, a mai scris Nicușor Dan.

Unii români au fost revoltați de felul în care a fost consolidată clădirea de pe strada Vasile Lucaciu din Bucureși 

Postarea a strâns sute de reacții. Unii s-au arătat revoltați de modul în care a fost transformată clădirea din centrul Capitalei.

Citește și
Claudiu Năsui
Năsui: Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult decât pensia obişnuită, în primele șase luni ale 2022

„Pentru unii este greu să înțeleagă ce înseamnă să păstrezi linia unui cartier protejat istoric. Vă duceți și vizitați orașele vechi ale Europei și vă minunați de frumusețea lor, iar aici găsiți argumente. În niciun caz arhitectura acestui imobil nu se încadrează cu specificul zonei”, a spus un bărbat.

„Nu e vorba doar de încadrare juridică, ci de respect pentru patrimoniu și, până la urmă, pentru oraș”, a mai spus o femeie, adăugând: „Așa, dăm jos toate casele vechi, ca să încăpem mai mulți. Sunt exemple bune de case renovate ca să fie mai eficiente energetic și confortabile pentru ziua de azi. Eu nu sunt de acord că arată mai bine cea nouă”.

Alții au pus la îndoială valoarea arhitecturală a casei vechi din sectorul trei al Capitalei

Alții însă au lăudat renovarea proprietății.

„Arată de nota 10! Nu toate cocioabele sunt monumente”, a spus un bărbat.

„Ce valoare arhitecturală avea clădirea aceea? Uneori confundăm vechimea cu valoarea. De parcă acum arhitecții nu ar putea produce ceva de valoare, ca în anul 2022, nu în 1902”, a spus alt bărbat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult