Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicolae Robu a mers să vadă casele pe care le-ar fi înstrăinat ilegal

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce luni a fost informat că va fi trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a mers marți să vadă casele despre care procurorii spun că le-ar fi înstrăinat ilegal.

Edilul este acuzat de abuz în serviciu, iar prejudiciul în cazul său se ridică la 60.000 de euro. În dosar mai sunt anchetaţi şi fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi fostul secretar al primăriei, Ioan Cojocari, iar în total procurorii vorbesc despre un prejudiciu de 40 de milioane de euro.

Nicolae Robu: „Haideţi să vedem unde sunt cei 60.000 de euro. Nu e vorba de teren, să ne înţelegem, numai de clădirea propriu zisă din fundul acestei curţi.”

Primarul Timișoarei este acuzat că a semnat vânzarea a două locuinţe sociale, în 2014 şi 2015, pentru sume derizorii, iar noii proprietari nu ar fi îndeplinit toate criteriile. Potrivit anchetatorilor, pentru a avea dreptul să cumpere casele, oamenii trebuiau să fie chiriaşi în aceste locuinţe înainte de 1995.

Citește și
Asistati social
Primarul unui oraș din România: ”Să îi punem la muncă pe asistaţii social. Nu încurajăm lenea, parazitismul”

Un bărbat susţine că a primit locuinţa socială în chirie în anul 2000, însă în urmă cu patru ani când a cumpărat-o, nu i-a zis nimeni că nu respectă legea.

Isvan Nagy, cumpărător: „Am mers la primărie, soţia a băgat actele pentru cumpărare, după un timp a venit răspunsul că putem să cumpărăm.” Reporter: „Nu v-au zis că e ceva în neregulă sau nu aveţi drept să cumpăraţi?” Isvan Nagy: „Nuu, nu, nu."

Edilul susţine că toate direcţiile primăriei, inclusiv compartimentul juridic, au dat aviz de legalitate acestei tranzacţii şi el doar a semnat „ca primarul.”

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „Nu ştiam absolut nimic, nu am fost implicat cu absolut nimic, doar cu semnătură de reprezentare, care în spate avea garanţia că totul e legal, dată de toţi semnatarii din aparatul de specialitate, care pentru asta sunt plătiţi să îi pună primarului la semnat documente valabile."

În întregul dosar se vorbeşte despre 968 de case înstrăinate ilegal, dintre care 966 în mandatul fostului primar Gheorghe Ciuhandu. Şi aceste tranzacţii aveau avizul de legalitate al secretarului primăriei Ioan Cojocari. Prejudiciul total se ridică la 40 de milioane de euro.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „Ce caut eu în toată povestea cu o mie de locuinţe şi 40 de milioane de euro? Ce caut eu acolo? Ce, primarul poate să verifice tot ce semnează?"

Dosarul va fi trimis în judecată în perioada următoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult