Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Niciun pat ATI pentru bolnavii Covid din Iași de 2 săptămâni. Motivul incredibil pentru care nu pot folosi unitatea mobilă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație dramatică la Iași, unde nu mai este niciun loc liber la ATI pentru bolnavii de Covid de două săptămâni.

 

Unitatea mobilă de terapie intensivă în care medicii își puneau speranța pentru a salva și alți bolnavi, nu poate fi dată în funcțiune pentru că nu e racordată la utilități.

"Tirul este aici, deci avem apă rece, apă caldă, căldură. Și toate merg pe aici, prin cavinor. Da!".

Unitatea mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi a fost amplasată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Însă TIR-ul medical nu este branșat la apă, canalizare, lumină și nici la stația de oxigen. Până acum, a fost utilizat la spitalele Covid din Timișoara și din Botoșani.

Dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași: ”Noi sperăm că în cel mai scurt timp o vom operaționaliza, nu este un proces deloc facil. Unitatea mobilă va fi alimentata de către o stație separată de oxigen, diferită față de stația care deservește spitalul și secția de Terapie Intensivă. Eu sper că mai devreme de 2 săptămâni".

Citește și
Doi soți din Prahova care s-au vaccinat când aveau simptome au murit de Covid-19, iar fiica lor este la ATI. ”E o tragedie”
Doi soți din Prahova care s-au vaccinat când aveau simptome au murit de Covid-19, iar fiica lor este la ATI

 

”Bolnavii vin cu forme foarte grave”

 

Îngrijorător este că toate cele 9 paturi ATI din Spitalul de Boli Infecțioase sunt ocupate de mai bine de 2 săptămâni.

Dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași: „Sunt cazuri medii spre severe și severe, de multe ori pacientul necesită internare direct în ATI. Din nefericire, pacienții temporizează prezența la medic și se prezintă în spital în momentul în care boala a ajuns la un grad de severitate avansat".

Și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași, cele 7 locuri de la secția de ATI sunt ocupate de pacienți cu forme grave de Covid.

Dr. Radu Crișan, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Iași: ”Vin cu forme grave, în general bolnavii vin cu forme foarte grave, fie că au stat acasă, sperând să depășească prin mijloace proprii această boală, fie au avut de la început o formă severă, care a debutat, adică nu și-au pus problema că ar putea avea Covid".

Potrivit ultimului raport, 6 oameni și-au pierdut viața în doar 24 de ore din cauza coronavirusului în spitalele Covid și suport Covid din Iași. Alte 400 de persoane sunt internate în aceste unități medicale.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult