Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nenorocirea abătută asupra unui cartier din Târju Jiu: S-a transformat într-o piscină, după ce o țeavă s-a spart

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inundații, luni dimineața, la Târgu Jiu din cauza unei conducte cu apă care s-a spart, la un metru și jumătate în pământ.

Până să oprească cineva alimentarea din magistrală, ca să intervină muncitorii, s-a format un mic lac în câteva gospodării. Conducta care s-a spart era veche de 50 de ani şi tocmai urma să fie înlocuită.

Pentru proprietarii câtorva gospodării de pe strada Barajelor, ziua a început cum nu se poate mai prost.

Localnic: “Nu s-a auzit niciun zgomot, la 5 și jumătate ne-am trezit era totul plin de apă – n-a plouat – n-a plouat, nimic, niciun strop”.

Localnică: “Azi dimineață la 7 ne-a sunat un vecin, mașina plină de apă, beciul la fel”.

Citește și
inundatii
Bilanțul victimelor inundaţiilor istorice din Kentucky, în creștere: Cel puţin 26 de persoane au murit

Localnic: “Baltă mare, curgea pe asfalt încolo, în case – la mine nu, dar la ei, în curte, în beci”. Oamenii spun că după ploile de la sfârșitul săptămânii trecute nimeni nu a mai udat grădinile, iar asta a făcut ca să crească presiunea în conducta veche de o jumătate de secol.

Localnic: “Asta era bună în grădină domnule, dar nu ne-a lăsat să udăm și uite, presiunea mare a spart-0, are 40 de ani de când e băgată. Lăsați mă oamenii să ude a crescut presiunea, a spart conductă, auzii și venii și eu să văd”.

Reprezentanții operatorului de apă spun că ei nu și-au dat acordul pentru a se autoriza construirea de case pe zona de protecție a conductei. În urma avariei presiunea în rețea nu a scăzut.

Romeo Tobă – reprezentant operator apă: “A urmat protocolul de închidere a vanelor, urmează în cel mai scurt timp să evacuăm apa din curți de la oameni, după care se va trece la reparații – sunt multe gospodării afectate – sunt cam 5 6 gospodării afectate. Alimentarea cu apă nu va fi întreruptă”.

La locul inundațiilor a venit și un echipaj al ISU Gorj care, cu ajutorul unei pompe de mare putere a început să evacueze apa. Cantitatea pierdută din rețea este estimată la câteva mii de metri cubi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult