Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nelu Tătaru: ”Sunt specialiști care spun că ar trebui să ne închidem 2 luni”. Ce a zis despre carantinarea Bucureștiului

Autoritățile nu iau, deocamdată, în discuție carantinarea Bucureștiului, dar oficalii locali pot lua astfel de măsuri în anumite zone, a declarat duminică ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

 

”Libertatea deciziei este la comitetele județene sau la Comitetul Municipiului București pentru situații de Urgență, se merge strict pe acele măsuri locale, restrictive, în vederea scăderii numărului de cazuri noi și a transmiterii. În condițiile în care vom avea o transmitere liberă, accentuată, cu o creștere exponențială a numărului de alte cazuri, se vor lua și alte decizii. Deocamdată nu avem în discuție carantinarea Bucureștiului”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a comentat și informațiile referitoare la ”închiderea” României în urma creșterii numărului de cazuri.

”Să ne închidem o lună? Sunt specialiști care spun că ar trebui să ne închidem 2 luni. Din punctul meu de vedere trebuie să respectăm niște restricții și să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt, la cei care suferă”, a spus Tătaru, potrivit căruia, ”în funcție de evoluția pandemiei, fiecare comitet județean în parte ia o asemenea decizie”.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, 11 octombrie. Bilanțul orei 13.00: 2.880 de noi cazuri de îmbolnăvire

”În acest moment suntem pe o creștere progresivă, în anumite localități deja am început să fim pe o creștere exponențială, acolo se vor lua decizii un pic mai drastice”, a precizat ministrul Sănătății.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult