Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nelu Tătaru: Nu s-a luat în discuție carantina de sărbători. Ce se întâmplă cu românii care revin în țară

Nelu Tătaru a spus că Guvernul nu a luat în discuție instaurarea carantinei în perioada sărbătorilor. Românii din străinătate pot veni în țară, dar vor respecta regulile aflate acum în vigoare.

Românii care vin acasă de Sărbătorile de Crăciun trebuie să se testeze dacă sosesc numai pentru trei zile sau să intre în carantină pentru 14 zile, dacă vin pe o perioadă mai lungă. Această ultimă regulă este valabilă în cazul în care vin din ţări cu o rată de infectare mai mare decât a României.

„Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricţii şi acele măsuri în funcţie de evoluţia transmiterii în comunitate”, a explicat ministrul sănătăţii, răspunzând la întrebarea dacă se va institui carantina în România, potrivit news.ro. El a precizat şi care sunt condiţiile în care românii din străinătate vor putea veni în ţară de sărbători. „Sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condiţiile sunt aceleaşi. În măsura în care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile cu posibilitatea ca a opta zi să facă acel test, dacă este negativ, la 10 zile să iasă din acea carantină”, a afirmat Nelu Tătaru. Nelu Tătaru a reamintit că, dacă respectăm regulile, atunci vom avea o transmitere scăzută a noului coronavirus. „Suntem pe un câmp de luptă împreună. Sunt două părţi. Este o componentă pe care noi ca sistem medical o gestionăm, cei care se prezintă la spital, că sunt UPU, terapii intensive, boli infecţioase şi cei care sunt în prespital acolo unde se face transmiterea şi acolo unde se face şi infectarea şi vin cazurile. În condiţiile în care avem o primă parte gestionată corect, avem şi noi o viaţă mai liniştită. Suntem de opt luni pe acest front şi suntem aceiaşi. Pandemia nu se tranşează în spital, ci în prespital. Dacă respectăm reguli, avem o transmitere scăzută, avem un număr mic de cazuri şi avem şi noi acea perioadă în care să putem să gestionăm şi corect dar şi mai odihniţi acest fenomen”, a adăugat Tătaru

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult