Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nave de luptă pentru marina militară din Pakistan, construite în România. Când vor fi gata noile corvete

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gigantul olandez Damen construiește în România nave de luptă pentru marina militară din Pakistan.

 

Pakistanul își consolidează flota militară cu nave construite în țara noastră, la Șantierul Naval din Galați, deţinut de compania olandeză Damen. 

După ce a primit două corvete, în 2020, Marina pakistaneză a revenit cu un contract pentru alte două noi vase de luptă de acelaşi tip. 

Lucrările sunt făcute în regim de securitate strictă și datele tehnice sunt, cel puțin deocamdată, confidențiale. 

În mod simbolic, un amiral al marinei pakistaneze a sudat o placă de metal pe chila navei, moment care marchează încheierea primei etape din construcție și, totodată, este purtătoare de noroc.

Mark Vermeulen, directorul general al Șantierului Naval Galați: „Chila unei nave este precum coloana vertebrală a unui om. Așa cum coloana ne susține tot corpul, chila este partea principala structurală a unei nave”.

Citește și
Santier Mangalia
Operațiunile de pe Șantierul Naval Mangalia, preluate de un constructor olandez
Datele tehnice și valoarea contractului, confidențiale

Șantierul Naval de la Galați, specializat pe construcția de nave militare, are deja o contribuție importantă pentru flota Pakistanului. În 2017 au fost comandate două corvete, Yarmook și Tabuk, care au fost predate în februarie, respectiv noiembrie 2020.

Annelies Damen, membru în boardul Șantierului Naval: „Colaborarea noastră continuă cu aceste nave de generație nouă. Vor fi lungi de aproape o sută de metri și suntem încrezători că vor fi recunoscute la nivel global drept nave de luptă foarte performante”.

Admiral Muhammad Amjad Khan Niazi, Șeful serviciului Naval Pakistanez: „Pakistanul este o țară pacifistă. Suntem amplasați strategic, în vecinătatea rutelor marine orientale care atrag în această regiune mărfuri din toată lumea. În realitate există și riscul apariției unor probleme de securitate, cum ar fi terorismul maritim, pirateria, traficul de droguri, contrabanda cu arme”.

Din motive de securitate, datele tehnice și valoarea contractului nu au fost făcute publice. Noile corvete vor fi gata, potrivit oficialilor pakistanezi, în anul 2024.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult