Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nava-școală „Mircea” a plecat într-un voiaj de instrucție cu 80 de cadeți la bord. Unde va acosta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Emoții greu de descris, luni, în Portul Militar Constanța, unde studenții de la Academia Navală Mircea cel Bătrân au plecat într-un voiaj de o lună de zile, cu velierul istoric.

80 de tineri români și străini vor face instrucție pe bricul „Mircea”, spectaculoasa navă-școală. Vor învăța tainele marinăriei și vor acosta în porturi din Grecia, Italia și Turcia.

La ceremonia emoționantă din Portul Militar Constanța, părinții și prietenii studenților de la Academia Navală Mircea cel Bătrân s-au îmbrățișat înainte ca tinerii să plece în primul lor voiaj pe mare.

Unii tineri și-au surprins familia când și-au ales o astfel de carieră.

Mama unui cadet: „Și-a dorit foarte mult și pe noi ne-a surprins pentru că a făcut un liceu de mate-info și nu mă așteptam să o îmbrățișeze, dar a fost o dorință a lui, un vis pe care nu știu de când îl are, dar l-a împlinit”.

Citește și
Bricul Mircea
Bricul Mircea, vedetă la festivalurile maritime internaționale. A fost cea mai mare navă dintre participante

Cel mai greu a fost pentru cei care și-au lăsat acasă copiii.

Reporter: Văd că aveți lacrimi în ochi.

Alexandru Dobre, ajutor șef mecanic: Da, sunt foarte emoționat pentru că e prima oară când plec de lângă cea mică.

Reporter: Ce v-ați luat de acasă să vă mai stingă dorul de casă?

Alexandru Dobre: Poze cu soția și cu cea mică.

Vor acosta în porturi din Italia, Turcia și Grecia

Nava-simbol a Forțelor Navale Române va promova în porturile în care va ajunge tradițiile marinărești și școala românească de marină.

Aproape 80 de studenți români, dar și străini de la Academii Navale din Germania, Polonia sau Spania, pleacă împreună într-un voiaj de instrucție vreme de 28 de zile cu Nava Școală „Mircea”. În această perioadă tinerii vor vizita trei țări și vor acosta în porturi din Italia, Turcia și Grecia.

Pe timpul staționării în cele trei porturi, nava-școală "Mircea" va avea și o importantă misiune de reprezentare. Velierul istoric este declarat oficial, din 2019, Ambasador Onorific în Serviciul României. Iar anul trecut a căpătat titlul de Ambasador al României Sustenabile.

Mircea Târhoacă, comandantului Navei Școală Mircea: „E o provocare mai ales când ai cadeți și mai ales când ai și cadeți străini care vin pentru prima dată în Forțele Navale, avem o premieră, avem pentru prima dată la bord un cadet din Italia, cadeți din Spania, Letonia”.

Nava Școală „Mircea” va reveni în portul militar Constanța pe 31 iulie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult