Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Natura a oferit un altfel de spectacol pe litoral. Gerul a transformat faleza Cazinoului într-un ținut de cleștar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe litoral, natura a oferit, miercuri, un alt spectacol. Dacă marți, din valuri ieșeau aburi datorită diferenței mari de temperatură, miercuri, gerul a format un ținut de cleștar.

Pe stabilopozii de lângă faleza Cazinoului din Constanța s-au format țurțuri imenși, iar marea furioasă a acoperit țărmul, inclusiv bărcile de la mal, cu un strat gros de gheață.

Turiștii, dar și constănțenii care au înfruntat gerul, s-au bucurat de un tablou de iarnă excepțional. Marea furioasă a trecut de stabilopozi și a ajuns pe faleza cazinoului din Constanța. Vântul puternic și temperaturile foarte scăzute au format un strat gros de gheață pe faleză și țurțuri pe balustradă.

Dimineață, la Constanța, termometrele indicau minus 7 grade Celsius. Parâmele bărcilor au fost acoperite cu un strat gros de gheață, de diferite forme și dimensiuni, iar submarinul și ambarcațiunea care îi poartă pe turiști vara pe valurile mării au fost pur și simplu înghițite de gheață. Din timonă curgeau parcă stalactite.

Pe faleză se plimba un grup de turiști din India. Sunt pentru prima oară în România și au rămas fascinați de priveliște.

Citește și
ursi
Urși filmați când se joacă în zăpadă, în rezervația de la Zărnești

Turistă din India: „Este frumos să vizitezi Constanța. Iarna este magic. Da, pentru noi e un șoc cultural, marea și gheața e o combinație unică”.

Turist din India: „Este magic să vezi zăpada și marea, e un moment frumos pentru noi. Am făcut foarte multe poze și ne bucurăm mult de timpul petrecut aici”.

Oamenii care au înfruntat gerul și au ieșit pe faleză să facă o plimbare, au avut ce fotografia. Totodată au avut grijă să pășească încet și cu atenție, pentru a nu aluneca.

Localnic: „Superbi, superbi, da. Noi venim de două trei ori pe zi și chiar am filmat și eu puțin mai devreme țurțurii, cei de jos. Nouă ne place, mai ales dânsei, că e câine de zăpadă”.

Gerul a creat opere de artă și în Delta Dunării. La Sulina, temperaturile scăzute au înghețat stabilopozii și balizele de semnalizare din apă, iar crengile arborilor și stufărișul au fost pur și simplu congelate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult