Modifica setarile cookie
Toate categoriile

NATO și România își unesc forțele pentru a instrui paramedicii ucraineni

Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO și România au semnat, luni, 24 octombrie 2022, un acord de cooperare pentru a oferi instruire paramedică pentru primii intervenitori ucraineni.  

Această pregătire va contribui la creșterea capacităților sistemului medical ucrainean pe fondul războiului de agresiune al Rusiei, o situație exacerbată de apariția condițiilor de iarnă și de provocările continue generate de pandemia COVID-19. Acest ajutor va fi livrat în România de către Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne al României. România și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO, prin Fondul fiduciar pentru răspunsul la pandemie, vor finanța furnizarea de instruire și sprijin logistic, conform NATO.

La sediul NATO a avut loc o ceremonie de marcare a semnării acordului, la care au participat secretarul de stat al Ministerului de Interne al României, medicul Raed Arafat, Reprezentantul Permanent al României la NATO, Ambasadorul Dan Neculăescu, și domnul Tim Lannan, șeful Centrului de coordonare a răspunsului la dezastre euro-atlantic.

Fondul fiduciar pentru răspunsul la pandemie a fost înființat în 2022 pentru a răspunde pandemiei de COVID-19. Acum oferă sprijin umanitar imediat Ucrainei, inclusiv livrarea de echipamente medicale, rechizite și sprijin educațional în domenii precum formarea paramedicilor. Toate acestea ajută la îmbunătățirea pregătirii și rezistenței sistemului național de sănătate al Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult