Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Munți de gunoaie după serbările câmpenești organizate de Sfânta Maria Mare. „Așa e în fiecare bâlci. E dezastru”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Munți de gunoaie au rămas în urma comercianților și a petrecăreților de la serbările câmpenești organizate de Sfânta Maria Mare, la Tismana, în Gorj.  

Miile de oameni, dar și sutele de vânzători veniți au lăsat în urma lor un dezastru. Mormane de haine, inclusiv jucării și farfurii, au fost răscolite în zorii zilei de localnicii dornici să găsească lucruri bune de folosit.

Poiana care a fost loc de petrecere marți, azi arăta deplorabil. Unii localnici reușesc să găsească printre resturi și ceva bun de folosit.

Localnic: „Niște încălțăminte la copii”.

Localnic: „Sunt bune, le alege lumea. De ce să nu fie folosite, spălate bine, cu dero, că acum sunt detergenți buni”.

Localnic: „Ce să găsesc, ce rămase, jucării pentru copii. Doar nu plătim nimic pe el. Abandonat totul pe aici. Sunt rămase, nu le-au mai trebuit. Mai ia omul, că doar nu o să cumpere numai cu bani”.      

Nu doar haine sau încălțăminte au fost abandonate pe lângă grămezile de pungi și PET-uri, ci și tacâmuri sau farfurii, de exemplu.     

Localnică: „Vine lumea să ia strict ce le trebuie. Cine să abandoneze atâtea farfurii, vânzătorii probabil”.

În cursrul nopții comercianții au părăsit marfa nevândută: din cauza valorii mici au preferat să o lase pe câmp, în loc să o ia acasă.        

Localnic: „Comercianții vin și își întind tarabele, apoi pleacă și lasă totul în urmă. Așa e în fiecare bâlci. Rămân primăriile și oamenii. E dezastru, dezastru, dezastru”.

Narcis Petre Remetea, primarul orașului Tismana: „Ei se scuză oarecum prin modul că noi le percepem o taxă pentru gunoiul menajer și în baza taxei se scuză. Li s-au dat saci menajeri din partea primăriei”.     

Autoritățile locale promit că în 48 de ore câmpul vă fi curățat integral. În caz contrar, riscă să fie amendate de Garda de Mediu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult