Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Muncitorul îngropat în malul de pământ, în Castelu, a fost scos după trei ore. Colegul lui a murit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tragedie într-o localitate din județul Constanța, unde doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. Unul dintre ei a murit îngropat de viu, iar altul a ajuns în stare gravă la spital.

Bărbații lucrau la rețeaua de canalizare, în momentul în care pământul s-a surpat peste ei și au rămas captivi la trei metri adâncime. Salvatorii s-au chinuit mai bine de trei ore să scoată victimele la suprafață.

Alarma a fost dat aseară în comuna Castelu, după ce un localnic a văzut cum malul se surpă și pământul îi acoperă pe cei doi bărbați. Unul dintre muncitori a fost acoperit în totalitate, în timp ce colegul lui, prins până la umeri, a rămas conștient.

La fața locului au venit imediat salvatorii, care au reușit să țină legătura cu bărbatul și să-l conecteze la oxigen.

Misiunea pompierilor a fost, însă, extrem de dificilă, pentru că exista riscul ca malurile de pământ să se surpe în orice moment. Salvatorii au fost nevoiți să consolideze șanțurile și să asigure zona. După trei ore de eforturi, echipele de intervenție au reușit să îl scoată pe muncitorul care era în viață.

Citește și
Tragedie în județul Satu Mare. Un tânăr a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el
Tragedie în județul Satu Mare. Un tânăr a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el

Din păcate, pentru cel de al doilea nu au mai putut face nimic. Medicii au fost nevoiți să declare decesul. Bărbatul avea 34 de ani și era căsătorit.

Mihai Georgescu, ISU Constanța: „A fost o intervenție dificilă pentru că pământul era de diverse feluri. Era și tare și moale, iar ambele persoane surprinse aveau picioarele îndoite în pământ."

Anchetatorii vor stabili acum dacă cei doi muncitori aveau asigurate condițiile minime de muncă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult