Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Muncitor îngropat la 14 metri adâncime, în timp ce săpa o fântână. Povestea unui martor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sfârşit tragic pentru un bărbat de 50 de ani, din Lunca, judeţul Botoşani. Omul săpa o fântână, într-o echipă, cu un utilaj special, dar a făcut o greşeală elementară şi un mal de pământ s-a surpat peste el şi l-a îngropat la 14 metri adâncime.

Colegii sau au încercat zadarnic să îl salveze. Pompierii i-au scos trupul din puţ după două ore de eforturi. Inspectorii de munca au deschis o anchetă.

Trei muncitori săpau fântâna cu ajutorul unui utilaj special care forează solul. Martorii spun că un cablu al braţului s-a rupt, iar bărbatul a intrat în puț, la 14 metri adâncime, pentru a-l repara. În acel moment, malul s-a surpat peste el!

”Am auzit un strigăt: ”Aoleu! Nu mai pot!” Când am ajuns acolo, omul nu mai avea cum să se ridice. Când au coborât cazanul ca să scoată pământul, bărbatul a coborât în interior pe şufă. Nu s-a asigurat. La un moment dat, nu s-a mai auzit nicio voce. S-a surpat pământul”, povestește un martor.

La faţa locului au ajuns două ambulanţe, pompierii şi inspectorii ITM. Operaţiunea de salvare a durat aproape două ore însă, din păcate, muncitorul decedase.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani: ”Am fost solicitaţi pentru a scoate un bărbat care a rămas captiv într-o fântână adâncă de 14 metri. Bărbatul era acoperit cu o cantitate foarte mare de pământ. Cu ajutorul unui utilaj greu, acesta a fost adus la suprafaţă.” Dan Moldovanu, inspector şef ITM Botoşani: ”ITM va deschide o anchetă în acest eveniment ca să stabilim cauzele şi cine se face vinovat.”

Bărbatul era căsătorit şi avea două fete. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult