Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care îngrijitoarea de la creșă a bruscat un copil. Cum s-a apărat în fața anchetatorilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

La doar câteva zile după ce un bebeluş a fost smucit de o asistentă din Dâmboviţa, un nou caz de agresiune a ieşit la iveală în Baia Mare.

De această dată, „protagonistă" este o îngrijitoare. Acesta a bruscat un copil de creşă, pe motiv că nu voia să doarmă. Scenele au fost suprinse de camerele de supraveghere.

La creşa numărul trei din Baia Mare există sisteme de supraveghere video pe care părinţii le pot accesa de acasă. O mamă a văzut aceste imagini, în care un copil de trei ani este lovit peste cap şi trântit de angajată instituţiei. S-a întâmplat de două ori, în două încăperi diferite.

Femeia a făcut reclamaţie, iar conducerea a declanşat o anchetă internă.

Elena Hârb, Director Gen Adj Direcţia de Asistenţă Socială Baia Mare: „Am dispus ca doamna să nu mai aibă ce cauta în prejama copiilor. A fost luată în vizor de comisia de disciplină şi a fost sancţionată cu scoaterea din funcţie.”

Citește și
Caz cutremurator intr-o gradinita din China
Trei îngrijitoare de la o creșă, arestate. Le dădeau copiilor jeleuri cu somnifere

Poliţiştii fac şi ei verificări şi au chemat-o la audieri pe angajata surprinsă în timp ce lovea copilul.

Florina Meteș, IPJ Maramureş: „Ne-am autosesizat în urma imaginilor şi facem sesizări pentru purtare abuzivă.”

Ciudat este că deşi ştia că sunt camere de supraveghere, femeia nu a ţinut cont de ele.

Raluca Anton, psiholog: „Ce ştim cu siguranţă este ca una dintre nevoile cele mai importante când vine vorba de copii este să se simtă în siguranţă şi cel mai probabil ce se va întâmpla nu se va mai simţi în siguranţă în acel mediu şi cel mai probabil o să apară reticiente din partea lui în a merge la creşă sau grădiniţă. Pe termen lung, atâta timp cât avem grijă să ne ocupăm de sănătatea emoţională a acestui copil, noi ştim că ei au abilitatea să uite şi poate să nu aibă urmări."

Pentru moment părinţii copilului agresat nu au reclamat-o pe angajată.

Incidentul s-a petrecut chiar înainte ca cei mici să fie culcaţi. Angajata în vârstă de 47 de ani care lucrează din luna martie a acestui an la creşă a fost deranjată de faptul că băieţelul cânta şi voia să fie mângâiat pe spate înainte să doarmă.

Gestul şocant a alertat imediat autorităţile, iar femeia a fost mutată disciplinar la o altă creşă unde nu are voie să intre în contact cu cei mici. Acesta este şi cadru medical, aşadar este angajată ca asistentă. Deocamdată părinţii copilului nu au depus plângere la poliţie, însă ofiţerii o cercetează.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult