Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care directorul liceului îi ceartă pe elevii care au venit la protestul din Arad. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scandal după ce elevi de la un liceu din Lipova au mers să protesteze în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă în Arad.

Prezenţa elevilor a fost observată chiar de către directorul liceului, Lucian Donţu, care i-a certat pe copii în fața tuturor, reproşându-le că lipsesc de la cursuri, în timp ce unii dintre ei ar avea note care nu le asigură trecerea la unele materii. Acesta a mai acuzat că elevii au fost duşi la protest de un profesor. ”Întrebaţi-l cât de bine învaţă copilul acesta pe care l-aţi adus aici. Cât de bine învaţă acest copil pe care l-aţi adus? Are trei corigențe! Copii ăştia au fost scoşi de la şcoală și aduși aici. Este o greşeală.” a susținut directorul în fața presei.  El l-a vizat pe un elev care ținea în mâini o foaie de hârtie cu mesajul ”Ne-am săturat de corupție și prostie, vrem o altă Românie”. Directorul a încercat să-i determine pe liceeni să plece. Situaţia a fost observată şi de inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, care a făcut parte din delegaţia PSD ce a însoţit echipa guvernamentală prezentă în judeţ.

Anca Stoenescu a declarat că a cerut explicaţii conducerii şcolii: “Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune nu avea legătură programul şcolar”, relatează aradon.

O cercetare internă a fost începută şi la nivelul liceului, urmând să se stabilească dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor. Conform inspectorului şcolar general, în cazul în care se va dovedi că un profesor a fost implicat, ISJ va lua măsuri.

Elevii identificaţi au fost trecuți absenţi nemotivaţi şi se pare că nu riscă alte sancţiuni, pentru că în regulamentul interior al şcolii nu este specificat că nu au voie să participe la proteste, potrivit sursei citate.

Citește și
Dăncilă, întâmpinată cu proteste în Arad: ”Orice om îi este teamă de Ardeal”
Dăncilă, întâmpinată cu proteste în Arad: ”Orice om îi este teamă de Ardeal”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult