Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Din New York până în Dubai, România a fost celebrată de Ziua Națională. Ce mesaje au apărut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Din New York până în Dubai sau din Iordania până la Londra, în inimile celor plecați din țară, a stat aceeași urare: "La mulți ani, România".

Îmbrăcați în costume populare, cu drapelul în mâini și cu gândul acasă, românii din diaspora au sărbătorit 1 Decembrie cu mândrie.

În Dubai, de pildă, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, a fost luminată în culorile drapelului României timp de un minut.

Bianca Nicoară: „Faptul că drapelul a apărut pe cea mai înaltă clădire din lume arată respect și cât de apreciați sunt românii în această țară. A fost o atmosferă incredibilă. Au fost mulți români îmbrăcați în ii și oriunde ne plimbam, ne întâlneam cu români și ne spuneam: „La mulți ani”. A fost un sentiment superb și îți umplea sufletul de dor de casă, dar în același timp erai mândru ca vedeai români îmbrăcați în ii și purtau cu mândrie."

Daniela Brad: „Momentul când clădirea s-a iluminat în culorile tricolorului e greu de descris. A fost foarte emoționant, am început să strigăm: „România.” Toți ne întrebau al cui este steagul. A fost un moment extraordinar de emoționant. Ne-am bucurat. Ne-a dus pe toți cu gândul acasă. Vă urăm numai bine!"

Citește și
Klaus Iohannis, 1 decembrie - 7
1 Decembrie în București. Klaus Iohannis a dat mâna cu românii care au asistat la paradă

Pe timpul zilei, într-un parc din Dubai, a avut loc și un picnic cu preparate românești.

Drapelul nostru și ia au fost purtate cu mândrie și de un grup de români care au ajuns în orașul antic Petra din Iordania.

Aflați în vacanță, aceștia au sărbătorit în stil autentic românesc: au încins o horă.

Iar români din orașul Swansea, Marea Britanie, au sărbătorit pe un teren de fotbal.

Cu gândul la cei de acasă au fost și mai mulți tineri din Craiova, stabiliți tot în Anglia.

În culorile drapelului național au fost luminate și turnul Atakule din Ankara, Turcia sau Centrul de Conferințe din Dublin. Tricolorul a apărut și pe o clădire din Times Square, New York, însoțit de mesajul "La mulți ani, România".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult